El problema de l’estiu

Sota control l’incendi del Montgrí, que ha cremat 91 hectàrees

  • Cinc dotacions de bombers continuen sobre el terreny per evitar que no se’n reactivi cap punt

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l’incendi al massís del Montgrí (Baix Empordà, Girona) aquest diumenge a les 14.15 hores. Cinc dotacions es mantindran sobre el terreny per resseguir el perímetre i evitar que no se’n reactivi cap punt. Aquest foc, que es va declarar dijous, ha cremat 91 hectàrees.

El foc es va donar per estabilitzat divendres, després que 18 dotacions terrestres estiguessin tota la nit remullant la zona del foc, que, segons les dades d’Agents Rurals, ha cremat 91 hectàrees de vegetació forestal, totes al terme municipal de Torroella de Montgrí i al perímetre del Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter. Durant aquest cap de setmana els Bombers han continuat remullant la zona fins que han aconseguit controlar el foc.

Notícies relacionades

Les tasques d’estabilització van ser complicades. El vent va ser «la principal dificultat» en els treballs d’extinció i va causar diversos focs secundaris. L’orografia també va complicar el treball dels bombers perquè hi havia moltes zones de difícil accés i van haver d’utilitzar maquinària pesant per obrir i eixamplar camins perquè poguessin passar els camions.

L’incendi es va declarar a les 18.27 hores de dijous en una zona de vegetació forestal del massís del Montgrí (Baix Empordà, Girona). Un total de 70 equips de bombers, aeris i terrestres es van desplaçar a la zona per a les tasques d’extinció. El foc va començar en el municipi de Torroella de Montgrí, al costat d’una zona coneguda com a Casa del Guarda. Al ser una zona forestal on hi ha edificacions pròximes, no va ser necessari evacuar vivendes ni tallar carreteres.