Chefs for Spain

Què fa i com funciona World Central Kitchen, l’oenagé de José Andrés

  • L’equip està cuinant des de 15 cuines diferents amb l’ajuda de més de 100 xefs i 4.500 voluntaris

  • El cuiner asturià va obrir la seva primera cuina a Madrid per preparar menjars frescos a les famílies necessitades

mroca30545420 barcelona 27 07 2015 verano jose andres cocinero  foto ferra161013204833

mroca30545420 barcelona 27 07 2015 verano jose andres cocinero foto ferra161013204833

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Espanya ha sigut durament colpejada per la pandèmia del coronavirus, obligant el país a guardar una llarga quarantena obligatòria que ha castigat les economies locals. Com a resposta, World Central Kitchen (WCK), l’oenagé del cuiner asturià José Andrés, va obrir la seva primera cuina a Madrid per preparar menjars frescos a les famílies necessitades. Va donar feina a xefs locals que van haver de tancar els seus restaurants per dirigir les cuines WCK, l’equip es va estendre ràpidament a Barcelona i València. Els xefs de l’oenagé han cuinat a 10 ciutats d’arreu de l’Estat.

#ChefsForSpain de WCK ha servit més de 1.500.000 àpats a Madrid, Barcelona, València, Bilbao, la Corunya, Sevilla, Cadis, Huelva, Jaén, Màlaga, Sevilla, Jaén, la Corunya i Cadis. L’equip està cuinant des de 15 cuines diferents amb l’ajuda de més de 100 xefs i 4.500 voluntaris

Notícies relacionades

Gràcies a la col·laboració amb la Creu Roja, bancs d’aliments locals i Ajuntaments, WCK s’identifica quines ciutats, barris i comunitats estan més necessitades. Diàriament, #ChefsForSpain distribueix àpats en mes de 150 punts de distribució a més de milers de repartiments porta a porta gràcies a la col·laboració amb Correus, dotacions locals de bombers i empreses de repartiment a domicili, com Glovo.

José Andrés, que ha sigut inclòs en la llista de les 100 persones més influents en dues ocasions (el 2012 i el 2018), va crear el 2010 World Central Kitchen, una ONG que proveeix solucions intel·ligents per acabar amb la fam i la pobresa, utilitzant el poder del menjar per reanimar comunitats i enfortir economies. Ho va fer a Puerto Rico, després de l’arribada de l’huracà María, i també a les Bahames, després del terratrèmol. Durant els negres mesos del confinament a Espanya, el xef va traslladar la seva iniciativa a Madrid.