Turisme espacial

Bogeria per viatjar gratis a la Lluna: un milió de persones demanen plaça

L’excèntric multimilionari Yusaku Maezawa busca vuit ciutadans que vulguin viatjar a l’espai el 2023 a bord del primer vol turístic extraterrestre

ealos45083051 japanese billionaire yusaku maezawa speaks after spacex foun180918201140

ealos45083051 japanese billionaire yusaku maezawa speaks after spacex foun180918201140 / Chris Carlson

2
Es llegeix en minuts
EFE

Un milió de persones ha sol·licitat plaça per participar en el projecte ‘dearMoon’ (estimada Lluna), encapçalat per l’empresari japonès Yusaku Maezawa, que busca 8 acompanyants amb vocació artística per al seu viatge a la Lluna programat per a 2023.

«Hem rebut sol·licituds d’un milió de persones de 249 països i territoris, és a dir, bàsicament de tot el món», va revelar aquest divendres Maezawa en un vídeo publicat a la plataforma YouTube, en el qual va assenyalar que la selecció es troba en el «procés final de revisió» de sol·licituds i va presentar alguns dels candidats.

Entre ells es troben figures com el panameny Essdras M. Suárez, dues vegades premi Pulitzer de fotografia; la medallista olímpica nord-americana de snowboard Kaitlyn Farrington, la ballarina i física quàntica Merritt Moore i el ‘dj’ Steve Aoki.

Maezawa, fundador i CEO del negoci minorista de moda en línia més gran del Japó, Zozo (ZozoTown), va anunciar el seu periple el 2018 de la mà de l’empresa nord-americana SpaceX, d’Elon Musk i el mes de març passat va impulsar una campanya per reclutar la tripulació, que té com a únic requisit realitzar una activitat artística o creativa.

Busquen gent «que consideri que aquest viatge a l’espai pot ampliar la seva creativitat a fi de fer una cosa útil per a la societat» i que, amb això al cap, «que cregui que pot servir de suport per a la resta dels tripulants», va explicar llavors.

Sis dies de periple

«Tinc molta curiositat per saber com es veuen els colors, com es veu el cosmos», explica en el seu vídeo de candidatura l’artista Avery Singer, les obres de la qual s’exposen al Museu d’Art Modern (MoMA) de Nova York i al Guggenheim, i que busca l’oportunitat de ser «l’artista que no només és capaç d’experimentar això, sinó de descarregar-ho, tornar a l’estudi i plasmar-ho en el meu treball».

Altres sol·licitants són a l’activista LGTBIQ italià Riccardo Simonetti, el coreògraf txec Yemi Dele Akinyemi, la nord-americana Alyssa Carson, coneguda per la seva afició a l’espai i la seva pàgina NASA Blueberry, i la singalesa Sandali Lakshani Kumarasighe, que té una passió similar que promociona activament al seu país.

Recta final de la selecció

Notícies relacionades

El cost del viatge lunar, que durarà uns sis dies (tres per arribar-hi i tres per fer la volta al satèl·lit natural de la Terra), anirà íntegrament a càrrec de l’empresari japonès.

El procés de selecció es troba en la recta final, segons els responsables, que portaran a terme a partir d’ara una sèrie d’entrevistes en línia i una entrevista final, a més de revisions mèdiques, abans d’anunciar l’elenc final de la tripulació.