El 2023

El primer turista espacial busca vuit acompanyants per anar a la Lluna

  • L’excèntric multimilionari Yusaku Maezawa busca vuit ciutadans que vulguin viatjar a l’espai el 2023 a bord del primer vol turístic extraterrestre

  • La iniciativa recull inscripcions fins al 14 de març i, segons esgrimeix l’organitzador, es busquen tota mena de perfils

ealos45083051 japanese billionaire yusaku maezawa speaks after spacex foun180918201140

ealos45083051 japanese billionaire yusaku maezawa speaks after spacex foun180918201140 / Chris Carlson

2
Es llegeix en minuts
Adrián Foncillas
Adrián Foncillas

Periodista

ver +

A Elon Musk li costarà menys portar a la Lluna el seu coet que omplir-lo al seu client. Un càsting global és la ultima proposta de Yusaku Maezawa, el primer turista espacial, per trobar acompanyants. Primer va pensar a envoltar-se per a la seva excursió de prohoms de l’arquitectura, pintura, escultura i fotografia. Després va buscar una companya de vida i vol entre solteres de més de 20 anys en una mediàtica campanya que va cancel·lar quan s’amuntegaven 30.000 currículums sobre la seva taula. I ara ha obert la mà: estem tots convidats a participar-hi.  

L’últim gir arriba després que el milionari japonès conclogués que qualsevol que fa una cosa creativa mereix ser considerat un artista. Les condicions, molt assumibles, són dues: una voluntat d’expandir els límits propis i disposició a ajudar els altres. Hi ha vuit vacants entre els dotze tripulants que el 2023 s’enlairarà amb rumb a la Lluna en un viatge que preveu tres dies d’anada i tres de tornada.

La web de Maezawa detalla el procés. El període d’inscripció finalitza el 14 de març, una setmana després arribarà el primer filtrat i al maig es procedirà a les últimes entrevistes presencials i revisions mèdiques. Les despeses corren a càrrec seu. Maezawa, de 45 anys, va pagar una suma desconeguda i presumptament astronòmica a Musk pels bitllets del coet Starship per al projecte ‘Estimada Lluna’. 

 

Passatgers i mercaderia a la Lluna

«Esperem d’aquesta missió que porti l’home més lluny del que mai ha arribat», ha anunciat l’empresari nord-americà. La seva òrbita, de fet, serà més gran que les descrites per les missions Apollo. Musk s’ha escarrassat en el projecte des que Maezawa fos ungit dos anys enrere com a pioner en el turisme d’alta volada. Del seu coet de 120 metres d’altura espera que obri una nova fase en l’exploració espacial i que algun dia porti passatgers i mercaderies a la Lluna, Mart i més enllà. És reutilitzable, en contra dels actuals, fet que a la llarga n’abaratirà els costos.

L’artefacte encara s’ha d’afinar. Han aterrat coets sense problemes en vols de 150 metres però els dos últims prototips s’han estavellat contra el terra després de recórrer més altitud. Són contratemps que no han alterat els plans de Musk i Maezawa, al·lèrgics a l’ortodòxia i la rendició.

Perfil del primer turista espacial

Notícies relacionades

L’excèntric milionari japonès va decidir en un viatge amb tren a la universitat que no seria cap altra cara «trista i cansada» en un vagó farcit de gent i va marxar a Califòrnia per patinar en parcs i amarar-se de música. A la seva tornada al Japó va vendre mercadotècnia de les seves bandes favorites i d’aquella llavor germinaria el seu imperi de moda Zozotown. Ha admès que al seu país pensen que és un paio estrany.

El 2012 va instaurar jornades laborals de sis hores que atempten contra la tradició nacional i anima els seus treballadors a divertir-se. A la resta del món no se’l va conèixer fins que tres anys enrere va deixar anar a la casa de subhastes Sotheby’s més de 110 milions de dòlars per un Basquiat que li havia sacsejat la ment. Mai abans s’havia pagat tant per una obra pintada als Estats Units. Amb la mateixa gosadia va destinar una part de la seva fortuna per solcar l’espai quan Musk li’n va obrir la porta.  

Temes:

Elon Musk Lluna