TOC DE QUEDA

Descarrega aquí el certificat de mobilitat Covid de Catalunya en PDF

T'expliquem com s'ha d'omplir el model de justificant difós per la Generalitat per als desplaçaments durant el toc de queda

Descarrega aquí el certificat de mobilitat Covid de Catalunya en PDF

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El toc de queda o confinament nocturn que ha entrat en vigor aquest diumenge a Catalunya contempla algunes excepcions en què els ciutadans sí que podran sortir al carrer entre les 22.00 i les 06.00 hores. Però, per fer-ho, hauran de presentar una declaració d’autoresponsabilitat que ha emès el Govern de la Generalitat que es pot descarregar aquí.

Document

El document, de format estàndard, facilita a les policies locals i els Mossos d’Esquadra comprovar que l’activitat que realitza aquest ciutadà en l’espai públic durant l’horari de toc de queda correspon a una de les excepcions contemplades en la normativa. Tot i que és recomanable portar-lo, no és obligatori, segons apunta la Conselleria d’Interior a la seva web, en un espai en el qual resol alguns dubtes sobre l’assumpte.

En el cas de no portar-lo i si la policia para al ciutadà, aquest haurà de certificar que la seva activitat s’ajusta a les autoritzades en l’estat d’alarma. Aquest certificat no substitueix el certificat de treball que faciliten les empreses, sinó que és complementari.

El salconduit és vàlid tant per als desplaçaments a peu com en vehicle.

Per omplir el model de justificant de mobilitat s’ha de marcar en primer lloc la casella amb el motiu del desplaçament. Es pot elegir entre adquisició d’aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat; assistència a centre o servei sanitari; desplaçament al lloc de treball (s’ha d’especificar el nom de l’empresa); retorn al lloc de residència habitual; assistència a persones grans, menors o dependents; desplaçament a entitat financera o d’assegurances; causa de força major (s’ha d’especificar la causa).

Notícies relacionades

A continuació, cal detallar el trajecte que es fa: la direcció d’origen i la de destinació, incloent-hi en els dos casos la província, la comarca, el municipi i el codi postal.

Al final del document, cal posar nom i cognoms de l’interessat, DNI, la data i firmar.