Missió de Blue Origin

Un jove de 18 anys viatjarà a l’espai amb Bezos

  • Oliver Daemen és el primer passatger que paga pel seu vol a l’espai

barcelona/blueorigin_oliver_daemen_headshot.jpg

barcelona/blueorigin_oliver_daemen_headshot.jpg

2
Es llegeix en minuts
France Presse

Un jove de 18 anys, tot just sortit de l’escola, viatjarà a l’espai amb el multimilionari Jeff Bezos el 20 de juliol en el primer vol tripulat de Blue Origin, segons ha informat aquest dijous la companyia de transport aeroespacial. Oliver Daemen és el primer passatger que ha pagat pel seu bitllet a bord de la nau ‘New Shepard’. S’afegirà a Jeff Bezos, Mark Bezos i Wally Funk i es convertirà en l’astronauta més jove de la història.

Daemen va acabar l’escola el 2020 i es va prendre un any sabàtic abans de continuar els estudis per aconseguir la llicència de pilot privat. Al setembre iniciarà estudis de física i ‘management’ a la Universitat d’Utrecht.

Segons Blue Origin, Daemen no és el guanyador de la subhasta d’un seient a bord: una persona que va aconseguir el seu passatge per 28 milions de dòlars i que ha demanat mantenir-se en l’anonimat. No volarà en aquesta missió per problemes seus d’agenda sinó en una altra futura.

Anar a l’espai és el somni de Bezos, que ja té la seva pròpia companyia espacial, Blue Origin, i el seu coet, el ‘New Shepard’. «Anar a l’espai és el meu somni des que tenia cinc anys», ha explicat el magnat, que argumenta que «viatjar a l’espai canvia la teva perspectiva sobre la Terra». Aquest viatge podria suposar un abans i un després en les ambicions de Bezos, ja que tot apunta que després de deixar la direcció executiva d’Amazon se centrarà en el sector de l’espai.

S’enlaira el 20 de juliol

Notícies relacionades

La nau s’enlairarà el 20 de juliol, just el dia de l’aniversari de l’allunatge de l’Apollo 11, que fa 52 anys va deixar les primeres empremtes humanes a la Lluna. Però a diferència d’aquesta històrica missió, l’aventura del ‘New Shepard’ no arribarà tan alt. El coet de Blue Origin, de fet, ha sigut dissenyat per a viatges suborbitals en els quals la nau navega a poc més de cent quilòmetres d’altura respecte a la superfície terrestre.

El coet nord-americà, batejat en honor a Alan Shepard, el primer astronauta nord-americà a l’espai, va començar a desenvolupar-se fa ja 15 anys. Fins ara ha fet al voltant de 14 vols de prova. L’últim, a data 11 de maig, va aconseguir el vistiplau per a la primera missió tripulada. Bezos, el seu germà, Daemen i Funk seran els primers humans a viatjar a l’espai amb aquest coet.