Travessia prevista per al 20 de juliol

La pilot de 82 anys Wally Funk viatjarà amb Jeff Bezos a l’espai

  • La primera instructora de vol nord-americà de la història va ser rebutjada en el programa d’astronautes de la NASA en la dècada dels 60 per ser dona

La pilot de 82 anys Wally Funk viatjarà amb Jeff Bezos a l’espai

AFP / Mark Ralston

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La companyia de transport aeroespacial Blue Origin ha informat aquest dijous que la pilot Wally Funk, de 82 anys, viatjarà al costat del fundador d’Amazon Jeff Bezos en el primer viatge tripulat a l’espai, previst per al pròxim dia 20. Tot i que no es pot determinar la durada exacta del vol, s’espera que duri uns 11 minuts aproximadament.

Un somni fet realitat

Wally Funk és la primera instructora de vol nord-americana de la història. Aquesta pilot experimentada va ser rebutjada en el programa d’astronautes de la NASA en la dècada dels 60 per ser dona. «Ningú ha esperat més temps. És hora. Benvinguda a la tripulació, Wally. Estem encantats que volis amb nosaltres com a convidada d’honor», ha publicat Jeff Bezos en el seu compte d’Instagram. Fins a 1983 les dones no van poder viatjar a l’espai, i l’astronauta Sally Ride va ser la primera a aconseguir-ho.

El viatge

Notícies relacionades

El viatgeEl viatge es farà a bord del ‘New Shepard’ i al costat de Funk i Bezos viatjaran el germà d’aquest últim Mark Bezos i un quart passatger, la identitat del qual no ha sigut revelada, que va pagar els 28 milions de dòlars (23,5 milions d’euros) en la subhasta feta per Blue Origin. Els milions de la subhasta es destinaran a la fundació Club for the Future, de l’empresa Blue Origin, una entitat que pretén inspirar els més joves a estudiar carreres científiques i explorar l’espai.

Jeff Bezos comparteix la seva obsessió per l’espai amb altres multimilionaris, com el director general de Tesla i SpaceX, Elon Musk, i el fundador de Virgin i Virgin Gallactic, Richard Branson. Musk ha expressat el seu desig de fundar una ciutat a Mart que tingui un milió d’habitants el 2050, mentre que Branson es proposa traslladar a l’espai el model actual de viatges aeris, amb trajectes a altíssima velocitat i transport a hotels en altres planetes.