Rere el tancament que comença avui

Salut i l’oci nocturn tornen a reunir-se avui per abordar la reobertura dels locals

La proposta sobre la taula és acreditar haver passat la Covid-19, un test negatiu o estar vacunat amb pauta completa

Salut i l’oci nocturn tornen a reunir-se avui per abordar la reobertura dels locals

JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts

Responsables de Salut i de l’oci nocturn es reuneixen aquest divendres per debatre com serà l’obertura de l’oci nocturn. Aquesta trobada es produeix el dia en què entra en vigor, de nou, el tancament de les discoteques per l’augment de Covid. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, assegurava fa dos dies que l’oci nocturn, quan pugui reobrir, tindrà un nou protocol que requerirà un test d’antígens realitzat un màxim de 12 hores abans o el certificat Covid. Una reivindicació, de fet, que el sector fa mesos que plantejava.

Davant aquesta reunió, la patronal de l’oci nocturn Fecasarm ha deixat de moment en suspens la impugnació de la resolució del Govern per la qual es tanca l’oci nocturn en interiors a partir d’avui, per donar marge al diàleg amb l’administració.

Així ho explicava ahir en un comunicat Fecasarm, que reclama utilitzar una fórmula de test previ i codi QR, i urgeix posar-la en marxa per reobrir les discoteques al més aviat possible. «Si es pot reobrir d’aquí 10 dies sempre serà millor que no haver d’esgotar els 15 dies anunciats», ha afegit.

Desconcert empresarial

Notícies relacionades

«Davant el gest de bona voluntat del Departament de Salut, des de Fecasarm hem decidit suspendre la impugnació de la resolució de tancament dels locals del sector i esperar a veure com va la reunió de demà [per avui], i si veiem que la implementació del sistema proposat avança adequadament i de manera eficient, de moment no presentarem el recurs contenciós administratiu amb mesures cautelars urgents», ha assegurat el secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas.

No obstant, Fecasarm ha alertat del desconcert que hi ha entre els empresaris davant la incertesa de si podran obrir o no aquesta nit o han d’enviar els empleats al erto, i demanen que la resolució entri en vigor el dia 10 a les dotze de la nit en lloc d’aquesta matinada.