Pallissa mortal a la Corunya:

Un gest d’humanitat enmig de l’horror del crim del Samuel

Les amigues del noi assassinat es retroben amb el jove senegalès que va mirar de defensar-lo i demanen que es regularitzi la seva situació

Un gest d’humanitat enmig de l’horror del crim del Samuel

CEDIDA

2
Es llegeix en minuts

Fins i tot en els tràngols més terribles hi ha, de vegades, notes d’esperança. La del brutal crim que va acabar amb la vida de Samuel Luiz dissabte passat a la matinada la va posar, aquesta setmana, el retrobament que van protagonitzar les seves amigues amb l’única persona que va intervenir per mirar d’evitar el fatal desenllaç, avança ‘La Opinión de A Coruña’, de Prensa Ibérica.

Es tracta d’I., un jove senegalès resident a la ciutat i que, tal com va narrar l’amiga del Samuel que estava amb ell en el moment de l’agressió, la Lina, va agafar el Samuel i el va arrossegar lluny dels atacants. «L’única persona amb humanitat allà, una bona persona», va assegurar el grup de joves. «Ell i el seu amic el van intentar apartar d’on s’estava produint l’agressió, però eren ells contra una bandada», van declarar.

La trobada, celebrada al carrer Fama, va ser gravada per Jefferton Ferreira, amic personal dels pares del Samuel, i publicada al seu canal de Youtube, Jefferton Ferreira España News. El vídeo mostra com els amics del noi, molt emocionats, abracen I., li agraeixen la seva intervenció i li ofereixen la seva ajuda «en el que necessiti», per després dedicar-li un aplaudiment, a què es van afegir, fins i tot, algunes persones presents a les terrasses del voltant.

Notícies relacionades

Els amics del Samuel han emprès, ara, una nova comesa, que se suma a la de buscar justícia per al seu amic, aclarir les circumstàncies de la seva mort i evitar que el que ha passat caigui en l’oblit: tractar que millorin les condicions de vida d’I. i que la seva situació es regularitzi, ja que, tal com van assegurar, el noi senegalès va témer en un primer moment per acudir a testificar ja que no té papers. «Demanem que se li donin papers, a ell i al seu amic que era allà, són unes persones increïbles i es mereixen això i més», va reclamar el grup.

La trobada es va produir després de la concentració convocada pel moviment LGBT gallec, en què, dilluns passat, milers de corunyesos es van congregar a María Pita per exigir justícia per al Samuel. Ja llavors, les seves amigues van manifestar al diari ‘El Mundo’, en el seu relat dels fets, el desig de retrobar-se amb el jove senegalès: «Un noi negre s’hi va ficar per ajudar el Samuel i va aconseguir separar-los. Gràcies a ell no va continuar pegant-li. No l’he tornat a veure i voldria que sàpiga que tots els amics del Samu estem enormement agraïts pel seu gest valent».