Actuacions secretes

La Policia manté obertes diverses línies d’investigació en la pallissa mortal al Samuel

La Delegació del Govern demana «prudència» perquè els investigadors puguin aclarir els fets i ni confirma ni descarta que es tracti d’un crim homòfob

La Policia manté obertes diverses línies d’investigació en la pallissa mortal al Samuel

La Opinión de A Coruña

2
Es llegeix en minuts

La subdelegada del Govern, María Rivas, va confirmar ahir que la Policia Nacional manté obertes «diverses línies d’investigació» en la pallissa mortal que un grup de set persones va clavar al jove Samuel Luiz Muñiz dissabte, cap a les tres de la matinada, en la confluència del passeig marítim amb l’avinguda de Buenos Aires. Per ara, atès que les actuacions s’han declarat secretes, la subdelegada del Govern va assegurar que la hipòtesi del crim homòfob «ni es descarta ni es confirma». Va apel·lar, a més, a la «calma i a la tranquil·litat», perquè els investigadors puguin realitzar la seva feina, que va assegurar que donarà «bons resultats» i que arribaran «d’aquí no gaire temps», avança ‘La Opinión de A Coruña’, de Prensa Ibérica.

«És important que els deixem fer la seva feina perquè qualsevol qüestió que se surti del que ells han de fer podria perjudicar seriosament la investigació», va dir María Rivas, que va apuntar que es realitzaran detencions «en els pròxims dies», fruit de les declaracions que els agents han pres des del moment en què es van produir els fets. Ahir a la tarda, els agents van continuar obtenint el testimoni de les persones implicades –d’una manera o una altra– en la pallissa mortal del noi de Meicende, ja sigui com a testimonis o com a sospitosos d’haver participat en aquesta brutal agressió.

Fonts policials indiquen que aquest procés de presa de declaracions seguirà a la caserna de Lonzas fins que s’efectuïn les detencions dels sospitosos d’haver agredit el Samuel fins a la mort.

En la investigació del cas s’estan tenint en compte també les imatges de les càmeres de la zona i les dades que els joves van deixar en una discoteca, ja que ara, per la pandèmia, els locals d’oci nocturn tenen l’obligació de portar un registre dels clients. I és que, la nit de divendres a dissabte, quan es va cometre el crim, era la segona jornada en què aquests locals podien obrir després del final de l’estat d’alarma.

Notícies relacionades

Tant la subdelegada del Govern com el delegat del Govern, José Miñones, van confirmar ahir que no s’havien produït encara arrestos relacionats amb aquest crim. Preguntada per aquest diari, María Rivas no va aclarir si alguna de les persones que va passar per Lonzas per prestar declaració ho va fer de forma voluntària o si totes ho van fer per ordre dels agents.

Sobre si el crim pot ser que fos homòfob, ja que la víctima era homosexual, i tenint en compte que l’amiga que acompanyava el Samuel va assegurar que els agressors li van cridar «maricon de merda», Rivas va aclarir que els agents «estudien diverses línies d’investigació» i que, per tant, «ni es descarta ni es confirma». L’amiga que acompanyava el Samuel quan va ser agredit va referir aquests insults en la seva declaració davant la Policia.

Temes:

La Corunya LGTBI