Era el seu cunyat

Detingut el presumpte assassí d’una dona a Murchante, a qui va matar davant els seus fills

Detingut el presumpte assassí d’una dona a Murchante, a qui va matar davant els seus fills

EFE

2
Es llegeix en minuts

L’Ertzaintza va detenir aquest dijous a Sant Sebastià el presumpte autor de l’assassinat d’una dona de 43 anys a la localitat navarresa de Murchante en presència dels seus dos fills.

El Departament basc de Seguretat va localitzar l’home, que va buscar durant tot el dia a la capital donostiarra, després de constatar que havia passat la nit en una pensió de la ciutat.

L’arrest s’ha registrat cap a les 19.20 hores en una perruqueria ubicada al carrer Pasaia del barri donostiarra de Gros, on el sospitós esperava el seu torn per tallar-se els cabells, que portava recollit en una cua, amb la intenció de modificar el seu aspecte físic, ha precisat el Departament de Seguretat.

Un ampli dispositiu d’al voltant d’una vintena d’ertzaines de la unitat d’intervenció Bizkor ha abordat i detingut al presumpte homicida, que no ha oposat resistència.

Els agents han localitzat al carrer Oiartzun, pròxima al lloc de la detenció, un vehicle de color blau que, pel que sembla, havia sigut robat pel fugit aquest matí a Sant Sebastià. La Policia basca ha traslladat en una grua el vehicle esmentat, segons ha detallat un testimoni.

El sospitós, segons aquest testimoni, s’havia deixat veure per la zona en els últims dos dies, ja que havia freqüentat un bar ubicat al mateix barri.

L’home estava sent buscat des d’ahir com a autor de la mort a punyalades de la seva cunyada, una veïna de Murchante natural de Vitòria.

El succés va ocórrer minuts abans de les 10:30 hores d’ahir a l’altura del quilòmetre 4,6 de la NA-6840, al terme municipal de Murchante, on presumptament l’ara detingut va apunyalar la víctima en presència dels fills d’aquesta, de 9 i 5 anys.

Cotxe robat

El presumpte homicida, que compta amb antecedents penals, va fugir a bord d’un vehicle Peugeot 206 gris que havia sigut prèviament robat en un taller de cotxes d’Euskadi, amb el qual es va dirigir cap a Guipúscoa, on resideixen alguns dels seus pròxims, en concret a les localitats de Zumarraga i Legazpi. L’Ertzaintza havia establert controls en diversos accessos a la ciutat.

Aquest divendres, a Murchante, va ser enterrada la víctima, María Pilar Berrio Jiménez, de 43 anys, al cementiri de Monteagudo, on resideix la seva família.

L’Ajuntament de Monteagudo i l’Associació de Dones Retama han condemnat l’assassinat i han convocat una concentració silenciosa per a aquesta tarda a les 20.00 hores davant la porta de la Casa Consistorial.

Notícies relacionades

«Des de les institucions cal condemnar aquest tipus de violència, és intolerable, fomentem la convivència, no l’odi ni el ressentiment i això no és admissible en una societat com la nostra, ni en una democràcia», ha assegurat a Efe l’alcalde de Monteagudo, Mariano Herrero. «Que a una persona li treguin la vida d’una manera tan brutal, i davant dels seus fills, no és admissible», ha sostingut Herrero, que ha recordat que la família de la dona assassinada «resideix en el municipi des de fa gairebé 40 anys i conviu amb la gent del poble, dins de la seva ètnia, i la gent els respecta i són respectats».

«El sentiment és de repulsa i rebuig davant els esdeveniments», ha afegit el primer regidor, que ha confessat que «la família està completament destrossada». En aquest sentit, ha apuntat que «a la mare se l’han hagut d’endur a l’hospital ara perquè li ha donat un atac d’ansietat durant l’enterrament i les germanes, nebots i altres família estan tots molt afectats, ha sigut un cop molt dur».