Coronavirus

Sánchez ofereix test d’antígens i rastrejadors perquè les autonomies derrotin la pandèmia

  • El president adverteix: el que és «urgent» i «important» ara mateix per a la ciutadania és la seva salut, la seva vacuna i superar la corba de contagis

Sánchez ofereix test d’antígens i rastrejadors perquè les autonomies derrotin la pandèmia

Europa Press / JESÚS HELLÍN

1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha tornat a oferir recursos a les autonomies per lluitar contra la Covid. D’aquesta manera, el Govern central, tal com va avançar el Ministeri de Sanitat, posarà a disposició de les autonomies cinc milions de tests d’antígens, amb l’objectiu que s’intensifiqui el cribratge massiu.

De la mateixa manera també ha insistit a oferir rastrejadors. El mateix dimarts, la ministra del ram, Margarita Robles es va obrir al fet que les autonomies que ho desitgin puguin demanar que s’incrementi el nombre de rastrejadors militars, després que Balears hagi fet el mateix.

Notícies relacionades

En declaracions a la premsa a la base militar El Goloso, a Madrid, Robles ha indicat que aquest és el missatge que la ministra de sanitat, Carolina Darias, traslladarà a les comunitats autònomes, que aquelles que «vulguin que s’augmenti el nombre de rastrejadors ho poden demanar». Així les coses, ha deixat clar que aquelles regions que optin per reforçar la presència de rastrejadors militars saben que «comptaran amb el recolzament del Ministeri de Defensa i, com sempre, amb l’eficàcia de les Forces Armades.

A més, Sánchez ha advertit que el que és «urgent» i «important» ara mateix per a la ciutadania és la seva salut, la seva vacuna i superar la corba de contagis.