Pàgina informativa

Creada una web amb informació sobre com sotmetre’s a un avortament

  • La pàgina web respon des de les preguntes més generals fins a les més específiques de cada cas d’avortament

  • L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius afirma que la pàgina web és essencial i necessària per informar-se i poder decidir lliurement

Manifestació en defensa de l’actual llei de l’avortament, celebrada a Barcelona la tardor passada.

Manifestació en defensa de l’actual llei de l’avortament, celebrada a Barcelona la tardor passada. / EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts

L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius ha presentat aquest dilluns un lloc web per donar a conèixer la informació més important abans d’optar per un avortament, i lluitar així contra la desinformació i els estigmes. La web vullavortar.org mira de resoldre els dubtes a què les dones s’enfronten quan decideixen avortar i la seva creació ha sigut possible a través de l’activisme col·laboratiu i el finançament a través de la plataforma de micromecenatge Verkami, on desenes de persones i entitats han aportat el seu gra de sorra.

Un espai per a respostes

Des de l’associació creuen que la web és un lloc necessari on generar un espai d’informació fàcil, accessible, veraç i fiable perquè les dones disposades a avortar trobin la informació correcta. La pàgina web conté la informació més important i essencial quan es vol avortar: on es fa, qui ho fa, com ho fan, fins quan es pot fer, en quines condicions, quins són els procediments legals i els drets a exigir; i les preguntes més freqüents relacionades: què fer si decideixo avortar, a qui cal preguntar, el cost del procés, quins són els terminis, necessito la targeta sanitària...

El seu objectiu: informar per poder decidir

Notícies relacionades

També, des de l’associació denuncien que més de 20.000 dones a Catalunya i 100.000 a Espanya avorten cada any, i ho fan buscant respostes on poden, enmig d’informacions complexes, distorsionades o fins i tot falses, que obstaculitzen l’accés als serveis. Segons les dades de l’informe de la Interrupció Voluntària de l’Embaràs, a Catalunya el 2019 només la meitat de les dones que es van sotmetre a un avortament havien visitat un centre de planificació familiar públic en els dos anys previs. Per tant, el motiu de creació d’aquesta web és informar de manera veraç i evitar la desinformació per garantir un avortament segur i lliure.

És impossible decidir lliurement quan falta accessibilitat a la informació sobre l’avortament

Associació de Drets Sexuals i Reproductius

La web acabada de crear conté informació pràctica en actualització constant i redactada pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, a més d’estar pensada per ser un espai dinàmic en el qual es puguin plantejar casos concrets i rebre resposta a dubtes i necessitats específiques amb un servei d’atenció via correu electrònic i WhatsApp.

Temes:

Avortament