Ascens de les temperatures

La calor posarà aquest dilluns en avís groc Lleida i 17 províncies més

S’esperen intervals de núvols baixos matinals a Tarragona i el País Valencià

La calor posarà aquest dilluns en avís groc Lleida i 17 províncies més

David Castro

1
Es llegeix en minuts

La calor posarà aquest dilluns en avís de nivell groc (risc) 18 províncies, un dia d’ascens de les temperatures a la majoria del país, segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Aquesta pujada de les temperatures serà notable en l’entorn de l’alt Ebre, mentre que es produirà un descens a l’àrea mediterrània més oriental. D’aquesta manera, seran significativament altes a l’interior del terç sud-est peninsular, conca de l’Ebre i nord-est de Mallorca. A la resta, no s’esperen grans canvis.

En concret, tindran avís per temperatures màximes: Còrdova, Granada, Sevilla, Saragossa, Albacete (totes, amb màximes que podran arribar als 39ºC), Jaén (amb 38ºC), Lleida i La Rioja (amb 37ºC), Conca, Alacant, Múrcia i Navarra (que arribaran als 36ºC), Osca i Terol (35ºC), Biscaia i València (amb 31ºC de màxima), a més de l’illa de Mallorca (que assolirà els 32ºC).

Segons la predicció de l’Aemet, en bona part del país s’espera que predomini el temps sec i estable, amb cel poc ennuvolat o clar, tot i que amb intervals de núvols baixos matinals a Tarragona i el País Valencià.

No obstant, l’aproximació d’un front atlàntic deixarà al llarg del dia el cel ennuvolat al nord-oest peninsular, amb precipitacions a l’oest de Galícia, que probablement s’estendran a partir de la tarda i de forma feble a la resta de Galícia i Astúries.

També s’espera nuvolositat d’evolució diürna al Pirineu i alt Ebre, sense descartar algun xàfec o tempesta aïllada al Pirineu d’Osca. A les Canàries, es preveuen intervals ennuvolats al nord, així com cel poc ennuvolat o clar a la resta.

Notícies relacionades

Finalment, bufaran vents de l’oest i sud-oest a bona part de la Península, que seran localment forts a l’extrem nord de Galícia, i en què predominaren els de component sud a l’àrea mediterrània més oriental. També s’esperen vents alisis localment forts a les Canàries.

El vent posarà en avís de nivell groc (risc) Lugo i la Corunya, província, aquesta última, que a més estarà en avís per fenòmens costaners (onatge).