Tres morts de reclusos en dues setmanes

Una jove de 19 anys se suïcida a la presó de Brians 1

La víctima és la quarta que es treu la vida a les presons catalanes aquest any

Una infermera accedeix al mòdul d’infermeria de la presó de Brians 1, a Sant Esteve Sesrovires, dimecres passat.

Una infermera accedeix al mòdul d’infermeria de la presó de Brians 1, a Sant Esteve Sesrovires, dimecres passat. / JOSEP GARCÍA

1
Es llegeix en minuts

Una presa de 19 anys s’ha suïcidat aquest dissabte a la presó de Brians 1, a Sant Esteve de Sesrovires. Segons fonts penitenciàries consultades per l’ACN, la jove complia una pena de 27 mesos per cinc delictes i s’havia saltat una ordre d’allunyament.

En el moment de la seva mort era al Departament Especial de Règim Tancat (DERT). El Departament de Justícia ha obert una informació reservada, tal com estableixen els protocols, que haurà de confirmar el motiu de la mort.

Tot apunta que es tracta d’un suïcidi. És el segon suïcidi que hi ha a la presó de Brians 1 en els últims deu dies. El 23 de juny van trobar mort a la seva cel·la de Brians el creador de l’antivirus McAfee, John McAfee, de 75 anys, que esperava l’extradició als EUA.

Tres morts en dues setmanes

Amb el suïcidi d’aquesta jove a Brians 1, ja són tres les morts de reclusos en dues setmanes en presons catalanes. La tercera va tenir lloc quan tres reclusos de la presó de Puig de les Basses (Girona) van calar foc a dues cel·les que ocupaven, cosa que va provocar la mort d’un d’ells.

Notícies relacionades

El sindicat UGT de presons ha denunciat que en les últimes setmanes s’està produint a les presons catalanes «un alarmant augment dels incidents molt greus i les agressions als treballadors penitenciaris». El sindicat apunta a una «nefasta política de gestió» com a culpable de la creixent sensació d’inseguretat.

La mort de la jove de Brians 1, que complia dos anys de condemna per diversos delictes, seria el quart cas de suïcidi a les presons catalanes des de començament d’any.

Temes:

Brians 1