Informe expiatori

La fiscalia retira l’acusació contra Ángel Hernández, l’home que va ajudar a morir la seva dona malalta

  • El fiscal, que demanava sis mesos de presó per a ell, aplica de forma retroactiva la recentment aprovada llei de l’eutanàsia

La fiscalia retira l’acusació contra Ángel Hernández, l’home que va ajudar a morir la seva dona malalta
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fiscalia Provincial de Madrid ha presentat aquest dimecres un escrit per retirar l’acusació que havia formulat contra Ángel Hernández Pardo, l’octubre de l’any passat, per un delicte de cooperació al suïcidi.

Hernández havia ajudat a morir la seva dona, María José Carrasco, que tenia esclerosi i que li havia demanat de forma reiterada i «constant» que acabés amb la seva vida pels «intensos» dolors «més enllà del que podia suportar» que patia arran de la malaltia crònica, degenerativa i incurable que patia.

La Fiscalia Provincial de Madrid, que demanava sis mesos de presó per a ell, explica que, amb l’aprovació de la llei de l’eutanàsia, es reconeix legalment el «dret a posar fi a la vida en situacions de patiment greu, crònic i impossibilitant o de malaltia greu i incurable, passant a protegir legalment un dret que abans no tenia cobertura legal».

Notícies relacionades

En el seu informe, la Fiscalia aplica retroactivament l’aprovació de la llei i entén que Hernández es troba «en el supòsit legalment autoritzat», per la qual cosa retira la seva acusació.

Temes:

Eutanàsia