Certificat oficial

Així serà el passaport Covid: qui el tindrà, quina informació inclourà i quines vacunes seran acceptades

El nou document aprovat per l’Executiu comunitari permetrà viatjar per Europa sense restriccions

Barcelona 23 12 2020 Sociedad Llegada de pasajeros aeropuerto T1  AUTOR  Manu Mitru

Barcelona 23 12 2020 Sociedad Llegada de pasajeros aeropuerto T1 AUTOR Manu Mitru / MANU MITRU

2
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

La Comissió Europea ha presentat aquest dimecres el certificat digital verd, un document que facilitarà els viatges a la UE per a persones vacunades. Aquestes són les claus del ja batejat com a passaport de vacunació:

¿Què és el certificat digital?

És un document gratuït, en format paper o digital, amb un codi QR, que permetrà certificar que una persona ha sigut vacunada contra la Covid-19, té un test PCR negatiu o s’ha recuperat del coronavirus. El certificat estarà en anglès i en l’idioma nacional de cada Estat membre i serà vàlid als Vint-i-set països de la UE.

¿Per a què servirà i qui el podrà obtenir?

Serà una mena de document de viatge destinat a facilitar els desplaçaments dins de la Unió Europea i podran sol·licitar-lo totes aquelles persones que vulguin desplaçar-se a un altre Estat membre. Segons la Comissió Europea, permetrà eliminar les restriccions a la lliure circulació de manera coordinada.

¿Quina informació ha d’incloure?

Hi inclourà el nom i cognoms, la data de naixement i la data de vacunació. Si la persona no ha sigut vacunada i ha fet un test, haurà d’incloure el tipus de test, la data i l’hora en què se’l va fer, el centre on va fer la prova i el resultat. En el cas que el document s’utilitzi per certificar que una persona s’ha recuperat de la malaltia, haurà d’incloure la data en què va donar positiu de Covid-19, qui va emetre el certificat, la data d’aquest certificat i el període de validesa.

¿Quines vacunes seran acceptades?

Els estats membres podran emetre certificats de vacunació independentment del tipus de vacuna anti-Covid administrada i hauran d’admetre els certificats de vacunació de totes aquelles que hagin rebut l’autorització de comercialització de la UE, cosa que en aquests moments compleixen quatre vacunes: BioNTEch/Pfizer, Moderna, AstraZeneca i J&J.

¿Tots els tipus de tests seran vàlids?

Per garantir la fiabilitat dels resultats dels tests només s’acceptaran els resultats dels tests RT-PCR així com els resultats de la llista de test d’antígens validat per la UE.

¿Què passa amb les dades personals?

El certificat inclourà un nombre limitat d’informació i no podrà ser emmagatzemada pel país que es visita. Per motius de verificació, només es comprovarà la validesa i autenticitat del certificat. Totes les dades personals es mantindran a l’Estat membre emissor del certificat digital.