Turisme

Espanya exigirà als turistes britànics que estiguin vacunats o una PCR negativa

La mesura, en què han treballat els ministeris d’Exteriors, Indústria, Sanitat i Interior, s’aplicarà en un termini de 72 hores

Espanya exigirà als turistes britànics que estiguin vacunats o una PCR negativa

ACN / ELISENDA ROSANAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dilluns el president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat en una entrevista a ‘Hoy por hoy’, a la cadena SER, que l’Executiu exigirà als turistes britànics que entrin a Espanya, «com a la resta de ciutadans europeus», que estiguin vacunats o que presentin una PCR negativa.

«Se’ls demanarà o pauta completa de vacunació o bé PCR negativa», ha remarcat. La mesura, en la qual han treballat els ministeris d’Exteriors, Indústria, Sanitat i Interior, s’aplicarà «en un termini de 72 hores», perquè així els turoperadors es puguin adaptar a les noves regles.

Aquest anunci es produeix després que el govern britànic passés les Balears a la «llista verd» de destinacions turístiques, per la qual cosa a partir del 30 de juny els britànics que vagin a aquesta popular destinació turística no hauran de fer quarantena a la seva tornada.

Una mesura que augura un gran flux de britànics cap a l’arxipèlag mediterrani, que l’últim any abans de la pandèmia, el 2019, van representar 3,7 milions dels 13,7 milions de turistes que va rebre les Balears.

Al·ludint a una «evolució negativa» dels contagis al Regne Unit, Sánchez va dir a la ràdio cadena SER que els turistes britànics que viatgin a les Balears necessitaran «o la vacunació de pauta completa o una PCR negativa».

«Això ho aplicarem en un termini de 72 hores [a partir de dijous] i així els turoperadors i els turistes britànics podran adaptar-se efectivament a aquestes noves regles que els estic anunciant», va dir Sánchez.

En un intent per reactivar el seu sector turístic, clau per al país i devastat per la pandèmia del coronavirus, Espanya havia aixecat des del 24 de maig l’exigència als britànics de mostrar una PCR negativa per entrar al país

Els britànics eren el primer contingent de visitants estrangers a Espanya en temps normals (18 milions el 2019).

Notícies relacionades

El 7 de juny Espanya va obrir les fronteres a tots els turistes del món que estiguin vacunats amb la pauta completa.

Els europeus no immunitzats totalment poden venir amb una prova anti-Covid negativa.