Fenomen astronòmic

Superlluna de maduixa del juny 2021 | Horari i on veure-la

  • Es podrà veure a simple vista a partir de les 20.40 h d’aquest dijous

Superlluna de maduixa del juny 2021 | Horari i on veure-la

Reuters / Mike Blake

1
Es llegeix en minuts

Aquesta nit de Sant Joan es podrà observar un dels fenòmens astronòmics més esperats: la superlluna de maduixa. Serà l’última vegada que es podrà veure aquest 2021. Aquesta espectacular lluna plena és, a més, la primera de l’estiu.

Per a la comunitat científica és una lluna plena sense més ni més, malgrat la seva espectacularitat. El nom no es deu al color, sinó que tenen el seu origen en els nadius americans algonquins del Canadà, que iniciaven la collita de la maduixa amb l’arribada d’aquesta lluna. A Europa, també es coneix com a lluna rosa, associada a la collita de les roses, i també lluna calenta, a causa del començament de l’estiu en l’hemisferi nord, explica el portal especialitzat Meteored.

On i com es pot veure

La Superlluna es podrà veure des de qualsevol punt del planeta quan es faci fosc, a simple vista, sense necessitat d’utilitzar prismàtics o telescopis. A Espanya, es podrà veure a partir de les 20.40 hores i a la màxima esplendor s’arribarà cap a la 1.40 h de la matinada. No obstant, depèn de la zona es podrà veure fins i tot abans.

Notícies relacionades

La millor manera d’apreciar aquesta lluna és des d’un lloc alt i sense contaminació lluminosa. Amb uns prismàtics, un telescopi o una càmera amb un gran teleobjectiu la podrem apreciar encara millor.

La pròxima superlluna serà el març del 2022.