La lluita contra la pandèmia

Els contagis es resisteixen a baixar a Catalunya

  • En les últimes 24 hores s’han registrat 232 nous casos i cap mort

  • Els experts del BIOCOMSC alerten de l’augment entre la població de 15 a 30 anys

1
Es llegeix en minuts

La pandèmia continua continguda a Catalunya, tot i que les xifres es resisteixen a baixar. En les últimes 24 hores, la Conselleria de Salut ha registrat 232 contagis i cap mort. Als hospitals hi ha 473 ingressats, 21 més que la vigília, i a les ucis hi ha 149 pacients, 2 menys que el dia anterior.

Segons les dades facilitades per Salut aquest dilluns, la velocitat de propagació del virus, la famosa Rt, ha pujat 3 centèsimes, fins a situar-se en 0,99, mentre que el risc de rebrot augmenta 3 punts i se situa en 84 punts. La incidència acumulada a 14 dies baixa lleugerament i es manté per sota de 100: passa de 85,57 a 85,40.

Des que es va declarar la pandèmia, Catalunya ha registrat 639.032 casos de coronavirus i 22.246 morts.

Preocupa l’estancament

El BIOCOMSC ha alertat que el nombre de contagis ha deixat de baixar i que els positius en persones simptomàtiques diagnosticades amb test d’antígens estan en «clar augment». Els experts de la UPC assenyalen que aquesta setmana acabarà amb la mateixa xifra de casos o més que la setmana anterior.

Així mateix, destaquen la pujada de casos en el grup de 15 a 30 anys. «Es presenta una carrera entre l’augment de la socialització, les possibles noves variants i la vacunació», afirmen els experts.

Notícies relacionades

Estan pendents de les dades dels pròxims dos dies per tenir una idea més clara de la situació. Sí han assenyalat que aquest estancament i augment en tests d’antígens ve marcada per l’increment detectat a la ciutat de Barcelona. Així, apunten que el descens de l’ocupació de les ucis als hospitals de la capital catalana és «particularment lent» i «està molt estancat» en els 60 llits.

Els experts celebren el ritme de vacunació però alerten que la població de 40 a 70 anys encara no està totalment immunitzada.