La lluita contra la pandèmia

Sánchez anuncia que «aviat» la mascareta deixarà de ser obligatòria en exteriors

  • La «velocitat de creuer en la vacunació» a Espanya, clau per a la relaxació de la mesura

  • El president avança que el 50% de la població tindrà una dosi «d’aquí unes setmanes»

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern, Pedro Sánchez, acaba d’anunciar que «aviat» la mascareta deixarà de ser obligatòria al carrer. La retirada de la mascareta és un dels assumptes que tenen sobre la taula el Ministeri de Sanitat i les autonomies tenint en compte la bona evolució de la pandèmia i del ritme de vacunació a Espanya. «Aviat abandonarem les mascaretes al carrer» gràcies que Espanya ha aconseguit «velocitat de creuer en la vacunació», ha dit el president durant una trobada empresarial a Madrid, acompanyat pel president de Corea del Sud, Moon Jae-in, que ha viatjat a Espanya en visita d’Estat.

«D’aquí uns dies tindrem més de 15 milions de persones amb pauta completa i d’aquí unes setmanes, el 50% de la població almenys amb una dosi», ha destacat Sánchez, que no ha concretat quan serà possible anar sense mascaretes a l’exterior.

Notícies relacionades

Ha reconegut el president que la Covid-19 ha suposat «un dur cop» per a les economies dels dos països, però també ha remarcat que les dues nacions comparteixen entre les seves virtuts la capacitat per «aixecar-se després de patir crisis rellevants com la de pandèmia, que ha arribat a dimensió mundial».

Tot seguit ha explicat, davant un auditori en què a més del president coreà i autoritats dels dos països l’escoltaven el president de la CEOE, Antonio Garamendi, i un destacat grup d’empresaris espanyols i coreans, que Espanya ja ha arribat a la «velocitat de creuer» en la campanya de vacunació més gran de la seva història. I ha aportat una dada més: el 50% de la població tindrà almenys una dosi de la vacuna contra el coronavirus «d’aquí unes setmanes». «La vacunació total és el pont cap a la recuperació total», ha insistit.