La lluita contra la pandèmia

La vacuna de Novavax contra la Covid-19 té una eficàcia del 90%

  • L’empresa presenta els resultats d’un macroestudi fet amb 30.000 voluntaris als EUA i Mèxic

  • L’injectable funciona amb les noves variants i les reaccions que provoca són de caràcter lleu

La vacuna de Novavax contra la Covid-19 té una eficàcia del 90%
1
Es llegeix en minuts
Reuters

La vacuna de Novavax contra la Covid-19 té una eficàcia de més del 90% en les variants predominants del virus, segons les dades de l’assaig que ha fet l’empresa de biotecnologia nord-americana. Amb el macroestudi, en què han participat 30.000 voluntaris dels EUA i Mèxic, Novavax planteja sol·licitar el permís d’emergència de la seva vacuna en el tercer trimestre d’aquest any. Aquest injectable es denomina NVX-CoV2373 i està basat en les proteïnes.

Entre les variants en vista de les quals la vacuna és eficaç, l’estudi cita les detectades al Regne Unit, el Brasil, Sud-àfrica i l’Índia, segons ha confirmat el responsable de recerca i desenvolupament de Novavax, Gregory Glenn, a l’agència Reuters.

Segons l’assaig, la vacuna va resultar un 91% efectiva en voluntaris amb alt risc d’infecció greu i 100% efectiva a l’hora de prevenir casos greus i moderats de Covid. A més, és un 70% eficaç amb variants que Novavax no ha pogut identificar. «És molt important el fet que la vacuna ens pot protegir contra un virus que canvia de forma salvatge a tot el món» pel que fa a noves variants, ha remarcat el doctor Glenn.

Ben tolerada

Notícies relacionades

Respecte a les reaccions, l’empresa ha assegurat que en termes generals la vacuna va ser ben tolerada entre els voluntaris. Els efectes secundaris inclouen mals de cap, cansament, fatiga i dolor muscular, i majoritàriament van ser lleus. Un petit nombre de participants van patir reaccions descrites com a greus.

La previsió de Novavax és produir 100 milions de dosis al mes a finals del tercer trimestre, això és a finals de setembre, i 150 milions de dosis al llarg del quart trimestre del 2021.