De 12.00 a 18.00 hores

Avís per calor: aquest dilluns les temperatures vorejaran els 40º a Catalunya

Els termòmetres tocaran sostre la setmana que ve

Avís per calor: aquest dilluns les temperatures vorejaran els 40º a Catalunya

Jordi Otix

1
Es llegeix en minuts

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per calor per a aquest dilluns entre les 12.00 i les 18.00 hores, quan es preveu que s’arribin a temperatures de prop de 40 graus. Les xifres més elevades es donaran a Ponent, la Catalunya Central, la vall de l’Ebre, el prelitoral i a l’extrem nord-est. En un tuit el Meteocat detalla el mapa:

Malgrat les precipitacions en alguns punts de Catalunya des de fa dies, principalment en zones del Pirineu, les altes temperatures estan predominant en el conjunt del territori.

Les condicions, en general, estan sent òptimes per a un cap de setmana de platja, però el Meteocat remarca que l’índex ultraviolat (uvi) pot ser extrem, per la qual cosa es recomana molta protecció.

Notícies relacionades

L’Aemet també dibuixa per a avui un predomini de cel poc ennuvolat o clar, amb nuvolositat d’evolució al Pirineu durant la segona meitat del dia, on podrà caure algun xàfec feble i aïllat. Les temperatures en ascens, més accentuat de les màximes, que seran significativament altes a l’Empordà i les depressions de Barcelona, Lleida i Tarragona, on s’espera que els termòmetres arribin localment als 34-36 graus. Vent variable fluix, amb predomini del component sud a l’interior i brises als litorals a la tarda.

Aquestes temperatures, més pròpies de ben entrat l’estiu, seguiran uns dies més i tocaran sostre, explica el Meteocat a Twitter, la setmana que ve.

Temes:

Calor