Consell Interterritorial

Les limitacions a l’oci nocturn i els actes massius seran meres recomanacions

  • Tampoc hi haurà limitacions comunes i d’obligat compliment per a l’hostaleria, segons l’acordat en el Consell Interterritorial

Les limitacions a l’oci nocturn i els actes massius seran meres recomanacions
2
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Finalment, les restriccions a l’oci nocturn i els esdeveniments multitudinaris, seran meres recomanacions. El Consell Interterritorial ha aprovat aquest dimecres per consens (tot i que Euskadi ha decidit no participar ni en la discussió ni en la votació) un full de ruta per a la desescalada en la qual les limitacions a l’obertura de les discoteques i la celebració d’actes massius es reflectiran com a recomanacions, segons han informat fonts autonòmiques. I, tal com apareixia en l’esborrany inicial del Ministeri de Sanitat, les limitacions per a l’hostaleria directament desapareixeran del Document d’Actuacions Coordinades.

En un inici, el document elaborat per Sanitat contemplava que els locals d’oci nocturn poguessin obrir fins a les tres de la matinada i només a les regions que es trobin en els nivells 0, 1 i 2 d’incidència, és a dir, fins a 150 casos per 100.000 habitants en 14 dies. Si bé, segons l’acordat, seran les autonomies les que decideixin ara com i fins quan poden obrir les discoteques, igual com l’hostaleria. També recaurà sota el seu criteri com s’han d’organitzar actes massius com concerts, carreres, etc., tot i que poden guiar-se per les recomanacions que s’inclouran en el document consensuat.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, Catalunya, Madrid, Andalusia, Galícia, Múrcia i Euskadi, les comunitats que van rebutjar que les mesures per a l’hostaleria, les sales de festa i els actes massius, fins a finals de l’estiu, fossin d’obligat compliment i comunes a tot Espanya, tal com pretenia Sanitat, s’hi fiquin a la butxaca. La rectificació del Ministeri va començar dilluns passat quan l’Audiència Nacional va donar la raó a la Comunitat de Madrid i va decidir suspendre, de manera cautelaríssima, l’aplicació de les restriccions obligatòries en aquest territori, davant «el risc de generar situacions d’incertesa i de menyscapte als interessos dels afectats per la decisió d’imposar restriccions diferents a les ja existents».

I és que el Consell Interterritorial va acordar la setmana passada (amb el vot en contra de les comunitats abans citades, excepte Euskadi que va refusar participar i l’abstenció de Castella i Lleó) que els restaurants i bars haurien d’obrir com a màxim fins a la 1 de la matinada, sense poder admetre clients més enllà de les 12 de la nit, a més de limitacions universals d’aforament en funció de la incidència. Però, després de conèixer la decisió de l’Audiència Nacional, Sanitat es va obrir a negociar aquestes mesures amb les autonomies, cosa que ha acabat amb la decisió que, de nou, siguin els governs territorials els que tinguin poder decisori sobre les normes en l’hostaleria i els locals i instal·lacions d’escampament.