Campanya d’immunització

Galícia inicia l’assaig clínic pediàtric de la vacuna de Pfizer en menors de 12 anys

Els primers voluntaris ja van rebre la seva primera dosi ahir i al llarg de la setmana es completaran les immunitzacions dels 25 participants en aquesta primera fase

Galícia inicia l’assaig clínic pediàtric de la vacuna de Pfizer en menors de 12 anys
1
Es llegeix en minuts

El Sergas va iniciar aquesta setmana l’assaig clínic en menors de 12 anys amb la vacuna de Pfizer-BioNTech que s’està portant a terme a l’Hospital Clínic de Santiago. Els primers voluntaris ja van rebre aquest dilluns la primera dosi de la vacuna o del placebo, mentre que al llarg de la setmana es completaran les 25 immunitzacions previstes en aquesta primera fase, en nens d’entre 5 fins als 12 anys. En fases posteriors, s’anirà desescalant en edats fins a arribar a nens de 6 mesos i als 55 participants.

Es tracta d’un estudi doble cec que consisteix que a una part dels nens se’ls subministrarà, en un primer moment, un placebo. Els participants rebran una injecció amb un interval aproximat de tres setmanes i aquells que rebin placebo (un terç) tindran oportunitat de rebre la vacuna dins de l’estudi.

Notícies relacionades

L’Hospital Clínic de Santiago és l’únic centre sanitari gallec a participar en aquest estudi mundial que busca aprofundir en l’avaluació de la seguretat, tolerabilitat i immunogenicitat de la vacuna Pfizer-BioNTech Covid-19 en la prevenció d’aquesta malaltia en nens sans de 6 mesos a 11 anys inclosos.

En aquest assaig del Sergas participaran 55 nens sans que formaran part de l’estudi mundial en el qual està previst que s’incloguin 4.644 nois, 557 d’aquests a Espanya. Per portar-lo a terme, es planifiquen visites de control i hi haurà un període de seguiment de dos anys a cada nen. Als pares i cuidadors se’ls demana que registrin qualsevol canvi en la salut dels menors en un diari electrònic que se’ls facilita.