Avança la immunització

Catalunya començarà a vacunar les persones de 40 a 49 anys a partir del 15 de juny

Des del 7 de juny es podrà demanar hora a través de la web

Catalunya començarà a vacunar les persones de 40 a 49 anys a partir del 15 de juny

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts

La Conselleria de Salut de la Generalitat preveu començar a vacunar de la Covid els catalans amb edats compreses entre els 40 i els 49 anys a partir del 15 de juny si es manté el ritme de la vacunació a Catalunya. Ho ha explicat la gerent de la regió sanitària Metropolitana Nord del CatSalut, Anna Aran, des de la Pista Coberta d’Atletisme de Sabadell (Vallès Occidental), on aquest dimarts ha començat una campanya de vacunació massiva. Fonts oficials han confirmat que les cites per vacunar-se podran fer-se a partir del 7 de juny, dilluns, a través de la webvacunacovid.catsalut.

Precisament aquest dimarts, el Ministeri de Sanitat decidirà quin tipus de preparat s’utilitza per vacunar aquesta franja de població. Una de les possibilitats és que algunes persones siguin vacunades amb Janssen.

Aran ha precisat que al llarg d’aquesta setmana cada dia s’administraran 2.592 de la primera dosi de Pfizer i que a l’àrea sanitària –que concentra el Barcelonès Nord, el Vallès Occidental i Oriental i el Maresme– hi ha un milió de persones immunitzades, unes 340.000 d’elles amb la pauta completa.

300 dosis l’hora

A la Pista Coberta de Sabadell s’administren unes 300 dosis cada hora: el recinte s’ha reconvertit en punt de vacunació massiva després d’acollir l’Hospital Temporal Vallès Salut, adaptat l’abril del 2020 en vista d’un possible increment dels casos de coronavirus a la zona. L’alcaldessa de la localitat, Marta Farrés, ha definit el dia com «històric», alhora que ha destacat l’agilitat en tot el procediment, tant pels accessos com la logística de vacunació, i ha recalcat que es donaran totes la facilitats perquè no hi hagi excuses per no immunitzar-se, en les seves paraules.

De dilluns a diumenge

Notícies relacionades

El centre, on treballen 85 persones, entre administratius, agents cívics i sanitaris, per tanda –matí i tarda–, funciona de dilluns a diumenge de 8 a 20 hores, amb la possibilitat que es pugui estendre més enllà, fins a les 22 hores.

Aquest és un dels sis punts de vacunació massiva que hi ha a Catalunya i el segon a la regió sanitària Metropolitana Nord, on aquest dimarts també ha començat a funcionar el del Palau d’Esports, a Granollers (Vallès Oriental).