La desescalada a Catalunya

Els Xiquets de Valls tornaran a fer castells en una prova pilot per Sant Joan

  • A la prova hi participaran 50 membres de la Colla Jove i 50, de la Colla Vella

La colla castellera dels Joves Xiquets de Valls.

La colla castellera dels Joves Xiquets de Valls.

1
Es llegeix en minuts

Tornen els castells, tot i que com a prova pilot i de manera controlada i supervisada. La Colla Joves Xiquets i la Colla Vella dels Xiquets de Valls (Tarragona) aixecaran els primers pilars de castells per Sant Joan en una prova pilot que preveu reunir 100 participants, 50 per colla, tant als assajos previs com a l’actuació.

La prova pilot i l’estudi clínic que han impulsat les dues agrupacions, l’Ajuntament de Valls, el Pius Hospital i l’ABS Valls Urbà-ICS han sigut validats per la Conselleria de Salut de la Generalitat, segons ha explicat el consistori en un comunicat.

L’actuació tindrà un caràcter simbòlic, al celebrar-se el 24 de juny, primera cita del calendari casteller tradicional, i comptarà amb mesures de seguretat tant als assajos com a l’actuació. Així, s’efectuaran tests d’antígens tots els castellers durant les quatre jornades previstes d’assaig, els dies 4, 11, 18 i 21 de juny, com també el mateix dia de l’actuació, i una setmana després com a part de l’estudi clínic tots els participants es faran una nova prova d’antígens per analitzar el contagi potencial.

Seguretat i higiene màxima

Els castellers que participen als pilars utilitzaran mascareta FFP2 en tot moment, i a més dels cribratges amb test d’antígens, s’aplicaran altres mesures preventives com la presa de temperatura i la higiene de mans i peus.

Els assajos, que s’hauran de realitzar preferentment a l’aire lliure o a locals ben ventilats, seran només amb els 50 castellers de cada colla que participen a la prova pilot.

Notícies relacionades

Els participants no podran compartir begudes i rentaran la roba després de cada activitat per garantir la desinfecció, i els castellers que formin part de la prova pilot seran seleccionats sense patologies de base i hauran de firmar una declaració responsable en la qual confirmen que no presenten simptomatologia compatible amb Covid ni són contacte estret.

La plaça del Blat de Valls estarà perimetrada i amb quatre accessos, amb gel hidroalcohòlic i presa de temperatura, i la resta del públic, a més del centenar de castellers, seran membres de les dues colles que mantindran les distàncies de seguretat.