Final del toc de queda

Els Castellers de Vilafranca reprenen els assajos amb adults

  • La colla havia tornat a entrenar només amb els nens

abertran35758117 castellers de vilafranca start to form a human tower called 170721094330

abertran35758117 castellers de vilafranca start to form a human tower called 170721094330 / ALBERT GEA

1
Es llegeix en minuts

Els Castellers de Vilafranca comencen aquest divendres els assajos amb el grup d’adults, tal com havien previst en la seva assemblea general celebrada fa un mes i mig i setmanes després d’haver reprès l’activitat amb els més petits, després de l’aturada de més d’un any per la Covid.

Tal com estableix el protocol intern de la colla, i com ha recomanat també ara la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, els assajos es faran amb grups bombolla reduïts de castellers i dies d’assaig concrets assignats prèviament perquè els grups no interactuïn entre ells i sempre es trobin amb els mateixos.

A més, durant l’assaig, que prioritàriament serà a l’aire lliure, l’ús de la mascareta serà obligatori per a tothom i durant tot moment, així com l’aplicació de gel hidroalcohòlic a les mans contínuament, entre altres mesures de prevenció.

Per a l’organització dels assajos i la formació dels grups, els responsables de la colla van passar una enquesta a tots els castellers amb l’objectiu de conèixer les casuístiques de cadascú i saber qui volia començar a assajar ja o qui preferia esperar i incorporar-se més endavant. L’any passat ja es va suspendre la temporada.

Recuperar l’activitat

Des dels Castellers de Vilafranca, el seu cap de colla, Sisco Benet, ha apuntat que l’entitat mai ha deixat de treballar perquè fos possible recuperar l’activitat castellera de forma immediata en el moment que fos possible sanitàriament i així ho continuaran fent per intentar que més aviat que tard puguin tornar a fer castells a les places. El local social de la colla, Cal Figarot, a Vilafranca del Penedès, és punt de vacunació des de l’abril.

Notícies relacionades

Benet assegura que la tornada als assajos s’ha programat tan minuciosament que serà perfectament «segura i flexible» i, per tant, està convençut que, si la situació sanitària ho permet, l’assaig d’aquest divendres serà el primer pas cap a la tornada a la tan esperada normalitat.

També a Valls, la Colla Joves Xiquets ha reprès els assajos amb els nens.

Temes:

Coronavirus