Crisi amb el Marroc

Centenars de marroquins intenten entrar a Melilla per primera vegada i desenes ho aconsegueixen

Les allaus s’han anat produint en diversos grups nombrosos per diferents punts del perímetre fronterer

1
Es llegeix en minuts

Centenars de marroquins han intentat dijous a la nit i divendres de matinada saltar la doble tanca que separa Melilla del Marroc, una cosa que fins ara només protagonitzaven a aquest nivell migrants de l’Àfrica subsahariana.

Les allaus s’han anat produint en diversos grups nombrosos per diferents punts del perímetre fronterer, especialment per la zona que inclou des de Farhana a Mariguari, així com a la zona de Barrio, on van topar amb la presència de l’Exèrcit, que per primera nit realitzava tasques de vigilància a la tanca, en unió de la Guàrdia Civil, Policia Nacional i Policia Local.

La delegació, durant la matinada, no ha donat xifres oficials de quantes persones han aconseguit passar, però aquest mitjà ha sigut testimoni que desenes ho han aconseguit, si bé es desconeix si han sigut tornats al seu país. Els fets ocorreguts en aquestes hores es produeixen després que entre dilluns i dimarts accedissin a Ceuta uns 10.000 marroquins, una cosa també mai vista.

La delegació només confirmava que «s’ha activat el dispositiu antiintrusió», però sense donar més detalls. En cas de confirmar-se que s’ha produït d’aquesta manera, seria la primera vegada que un grup tan nombrós de marroquins intenta accedir d’aquesta manera a Melilla, un ‘modus operandi’ que fins ara era utilitzat sobretot per subsaharians.

Notícies relacionades

Les forces de seguretat marroquines han col·laborat a rebutjar els migrants en la majoria dels casos i l’Exèrcit s’ha desplegat des de la nit de dijous a divendres en el control de la frontera de Melilla amb el Marroc per fer front a la pressió migratòria després de la crisi sorgida arran de l’entrada de milers de persones a Ceuta des de dilluns i 80 a Melilla.

També s’havien produït diversos intents de centenars de migrants, que van ser avortats per forces espanyoles i marroquines, tot això sense comptar amb els intensos moviments aquest divendres a la matinada.