La pandèmia a Catalunya

Bars i restaurants podran obrir a les 06.00 hores a partir del 24 de maig

A partir d’aquesta data, s’amplia també l’aforament en esdeveniments culturals (70%) i en comerços i universitats (50%)

Bars i restaurants podran obrir a les 06.00 hores a partir del 24 de maig
1
Es llegeix en minuts

Els consellers de Salut i Interior, Alba Vergés i Miquel Sàmper, respectivament, compareixen aquest divendres a les 12.30 h davant els mitjans per avaluar la situació actual de la pandèmia a Catalunya, tant des del punt de vista epidemiològic com respecte a la situació de restriccions vigents, vàlides fins al 23 de maig. Vergés ha valorat positivament l’evolució de la pandèmia i ha anunciat una relaxació d’algunes mesures a partir del 24 de maig. A partir d’aquesta data, bars i restaurants podran obrir a les 06.00 hores. Així mateix, a partir d’aquell dia s’aixecaran els límits actuals d’aforament per a esdeveniments culturals (passarà del 50% al 70%) i en comerços i universitats (passarà del 30% al 50%). En actes religiosos i esportius, l’aforament es manté en el 50%, però s’amplia el límit d’assistents.

Notícies relacionades

Una compareixença que es produeix hores abans que Catalunya visqui el seu primer cap de setmana íntegre sense estat d’alarma. Així, serà el primer cap de setmana sense toc de queda, amb llibertat de circulació per entrar i sortir de Catalunya i el primer que bars i restaurants ja poden obrir ininterrompudament fins a les 23.00 hores. També el primer de la reobertura de parcs i atraccions com el del Tibidabo.

Sobre la taula del Procicat encara queda la reobertura de l’oci nocturn, per a la qual no hi ha data. De moment, ha donat el vistiplau a un pla que contempla la tornada de les activitats recreatives musicals vinculades a l’oci nocturn i mesures generals per a l’obertura de locals i establiments que funcionin com discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacles, bars musicals, o karaokes, un sector rellevant en l’economia catalana i la vida social que ha quedat durament afectat per les restriccions aplicades per contenir l’epidèmia de Covid a Catalunya. Es tracta d’un primer pas per a la reactivació, tot i que el Govern té per endavant mirar de pactar amb el sector els horaris i aforaments per a les diferents fases de reobertura, com va passar amb l’hostaleria. La patronal Fecasarm considera, no obstant, que el pla del Procicat «arriba tard, és ineficaç i inaplicable i està desfasat».