La lluita contra la pandèmia

La Guàrdia Urbana tindrà dispositius fixos als punts més freqüentats de Barcelona

  • Els agents també vigilaran que la restauració compleixi els límits d’aforament i que no es vengui alcohol passades les 23.00 hores

1
Es llegeix en minuts

Barcelona es prepara per als caps de setmana sense toc de queda, per evitar que es repeteixin escenes com les del passat, en què dequeia l’estat d’alarma i centenars de persones van sortir als carrers sense mascaretes ni distàncies. Per evitar aquestes concentracions massives, la Guàrdia Urbana instal·larà dispositius fixos en aquells espais de la ciutat on habitualment hi hagi més concurrència de gent.

Notícies relacionades

Així, a partir de les 20.00 hores hi haurà patrulles en aquells llocs en què hi pot haver més aglomeració de persones. És el cas de les places de Ciutat Vella, del Born, de Sants-Montjuïc o de les zones de les platges.

Així mateix, aquest cap de setmana ja estaran oberts fins a les 23.00 hores bars i restaurants, cosa que, segons el tinent d’alcalde de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, pot ajudar a descongestionar la via pública de manera «més ordenada». La policia també vigilarà que aquests locals compleixin els límits d’aforament –del 30% en interiors– i que no venguin alcohol passades les 23.00 hores.