21 infectats

Un mort per un brot de Covid en un geriàtric de Girona

Els afectats són 5 treballadors sense vacunar i 16 residents, la majoria, asimptomàtics

Un mort per un brot de Covid en un geriàtric de Girona
1
Es llegeix en minuts

Un brot de coronavirus a la residència Pla de Martís d’Esponellà ha afectat 21 persones i ha provocat una mort entre els usuaris. Segons ha pogut saber ‘Diari de Girona’, el brot a la residència ha afectat 5 treballadors que no estaven vacunats, d’una plantilla de 37, i 16 residents, la majoria dels quals, asimptomàtics, dels 50 que té el geriàtric. Com a conseqüència, s’ha produït la mort d’una resident, d’edat avançada i amb diverses patologies prèvies. La resta de residents són asimptomàtics.

Des del Departament de Salut i l’Agència de Salut Pública s’està fent un seguiment i control del brot, juntament amb la direcció del centre. Quant a la situació clínica dels residents, que presenten símptomes lleus o asimptomàtics, està sent vigilada pels professionals de l’Equip d’Atenció Bàsica de Salut de Banyoles.

Notícies relacionades

Aquest és l’únic geriàtric de la Regió Sanitària de Girona que està catalogat com a «vermell», perquè té un brot actiu. De fet, segons va publicar l’agència EFE, només hi ha dues residències vermelles més a tot Catalunya i són a la Regió Sanitària Metropolitana Sud.

Seguidament, Girona compta amb dues residències «taronges», és a dir, que tenen brots controlats. Una d’aquestes és a l’Alt Maresme , que té alguns treballadors infectats, i l’altra és la residència Zoilo Feliu de la Bisbal d’Empordà. El consistori del municipi ja va avançar la setmana passada que la residència municipal tenia un brot. Segons va actualitzar aquest diari, fins aquest dimarts hi havia 26 residents positius, d’un total de 55. Tots presenten simptomatologia lleu excepte un resident d’edat avançada, traslladat al sociosanitari Palamós Gent Gran, que es trobava en estat greu. Quant als treballadors, d’una plantilla de 56 professionals, dos han donat positiu.