Nova millora

Segueix l’evolució positiva de la Covid a Catalunya

La pressió hospitalària descendeix amb prop d’un centenar d’ingressats menys en les últimes hores

1
Es llegeix en minuts

El virus continua a la baixa a Catalunya. La propagació es manté per sota d’1, i continuen disminuint els ingressos als hospitals. Segons les dades actualitzades aquest dijous pel Departament de Salut, el nombre de malalts de Covid hospitalitzats és de 1.444, un total de 87 menys que aquest dimecres, amb 474 a les ucis, un menys que ahir, i se situen en nivells de principis d’abril. En les últimes hores s’han sumat 1.669 nous contagis.

La velocitat de propagació del virus (Rt) s’ha situat en 0,93, una centèssima menys que el dia anterior, cosa que indica que cada 100 infectats contagien una mitjana de 93 persones, i amb això minva a poc a poc l’epidèmia, un indicador que millora un dia més.

El risc de rebrot (EPG), que mesura el creixement potencial de l’epidèmia, també descendeix a 250 punts, tres menys que la vigília.

El nombre total de casos confirmats a Catalunya per tota mena de proves és de 657.947, 1.444 dels quals es van diagnosticar aquest dimecres.

Notícies relacionades

El número de morts per Covid a Catalunya des de l’inici de la pandèmia és de 21.942, 20 dels quals han sigut notificats en les últimes 24 hores.

La positivitat, és a dir, el percentatge de positius en proves PCR i tests d’antígens, se situa en el 5,86%, acostant-se al 5% que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) assenyala com a llindar de control de l’epidèmia.