Estudi de l’Hospital de Barcelona

Alguns símptomes de la Covid poden durar fins a sis mesos

  • El 78% dels pacients que han patit coronavirus continuen tenint algun tipus de seqüela, principalment respiratòria, 45 dies després de l’alta i fins després de mig any

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un estudi de l’Hospital de Barcelona alerta de la durada dels efectes de la Covid-19 després de comprovar que el 78% dels pacients continuen tenint algun tipus de simptomatologia, principalment respiratòria, 45 dies després de l’alta i que es pot allargar més enllà dels sis mesos.

Segons informa aquest hospital aquest dilluns, la revista de la Societat Europea de Microbiologia Clínica i Malalties Infeccioses publica el primer article d’un estudi d’aquest centre privat que ha seguit pacients Covid-19 durant 7 mesos després de l’alta.

Lesions radiogràfiques

L’estudi indica que el 78% tenien símptomes relacionats amb la Covid-19, principalment astènia i símptomes respiratoris, i el 40% presentaven lesions radiogràfiques pulmonars residuals 45 dies després de l’alta.

Notícies relacionades

Als 7 mesos, els pacients amb simptomatologia descendia al 50%, sent la més comuna els trastorns psicològics (49%), seguit d’astènia (27%) i dispnea (10%).

Amb aquestes dades, l’Hospital de Barcelona conclou que els pacients de Covid-19 requereixen un seguiment a llarg termini per la persistència de símptomes.

Temes:

Coronavirus