La lluita contra la pandèmia

Pfizer demana a la UE autorització per vacunar els nens de 12 a 15 anys

El fundador de BioNTech estima que al juny ja tindran el permís de l’Agència Europea del Medicament

La farmacèutica sol·licitarà al setembre via lliure per immunitzar també el grup de 6 mesos a 11 anys

Pfizer demana a la UE autorització per vacunar els nens de 12 a 15 anys
1
Es llegeix en minuts

Les farmacèutiques Pfizer i BioNTech han sol·licitat a l’Agència Europea de Medicaments (EMA) ampliar l’autorització de la seva vacuna contra la Covid a adolescents d’entre 12 i 15 anys, han informat aquest divendres les dues companyies. En un comunicat conjunt, remarquen que han provat ja en fase tres la seva fórmula contra el coronavirus en 2.260 adolescents i que, com ja van anunciar a finals de març, l’efectivitat de la vacuna ha sigut del 100% i amb una «sòlida» resposta immunològica.

El cofundador de BioNTech, Ugur Sahin, confia que el regulador europeu els concedeixi el permís d’aquí «entre quatre i sis setmanes», amb la qual cosa al juny ja es podria subministrar la vacuna al grup de nens de 12 a 15 anys. Així mateix, Sahin ha expressat la seva confiança que l’injectable també es podrà administrar als menors d’entre 6 mesos i 11 anys a partir de la tardor. Ha destacat que la disponibilitat de lavacuna per a nens ha sigut una prioritat per al laboratori, que espera poder sol·licitar una autorització per administrar-la al grup de 6 mesos a 11 anys a partir del setembre. El laboratori germànic es troba en aquests moments fent un segon assaig clínic sobre aquest grup de població que ja està en fase «molt avançada».

Notícies relacionades

El 9 d’abril, Pfizer ja va sol·licitar als EUA l’aprovació per a un ús d’emergència de la seva vacuna contra la Covid-19 per a nens d’entre 12 i 15 anys, després de demostrar que té una eficàcia del 100% en aquest grup d’edat. «Aquestes sol·licituds es basen en dades de l’assaig de la fase 3 en adolescents de 12 a 15 anys amb evidència prèvia d’infecció per SARS-CoV-2 o sense, que va demostrar una eficàcia del 100% i una sòlida resposta d’anticossos després de la vacunació amb la vacuna la Covid-19», assenyalava el comunicat oficial de la farmacèutica.

El 31 de març, el tàndem farmacèutic germano-nord-americà ja va anunciar que la seva vacuna contra la Covid tenia una efectivitat demostrada del 100% en adolescents d’aquestes edats, després d’un estudi amb 2.260 individus.