Malgrat la suspensió als EUA

El Canadà manté la comanda de vacunes de Janssen

  • El primer ministre canadenc, Justin Trudeau, assegura que el seu país, que té 38 milions d’habitants, preveu rebre un total de 44 milions de dosis de quatre laboratoris diferents per a finals de juny

  • Tot sobre la vacuna Janssen: efectes secundaris, efectivitat i dosis

1
Es llegeix en minuts

El Canadà mantindrà les comandes de la vacuna anticovid de Johnson & Johnson, les primeres entregues de la qual s’esperen per a final de mes, malgrat la decisió dels Estats Units de suspendre la seva aplicació, segons ha dit aquest dimarts el primer ministre, Justin Trudeau.

El laboratori nord-americà ha anunciat la seva «decisió de retardar el desplegament» de la seva vacuna monodosi contra la Covid-19 a Europa després de la decisió de les autoritats sanitàries nord-americanes de recomanar «una pausa» en el seu ús.

«Continuarem observant atentament el que passa als Estats Units», ha assegurat Trudeau en una conferència de premsa.

«Esperem que hi hagi dosis que puguem utilitzar [...] però prendrem les nostres decisions basant-nos en les recomanacions de Health Canada», ha afegit.

Una persona ha mort per trombosi i una altra es troba en estat crític als Estats Units després de ser inoculats amb aquesta vacuna. En total, sis persones d’entre 18 i 48 anys han experimentat símptomes de trombosi cerebral entre 6 i 13 dies després de rebre la dosi, a més d’una caiguda en els nivells de plaquetes.

Les autoritats sanitàries canadenques «segueixen de prop la situació i treballen amb el fabricant, l’Administració de Drogues i Aliments dels Estats Units (FDA) i organismes reguladors d’altres països», segons ha indicat la cartera de Salut en una publicació a Twitter.

10 milions de dosis

El Govern canadenc va realitzar una comanda de 10 milions de dosis de la vacuna de Johnson & Johnson, amb opció a 28 milions més.

Amb 38 milions d’habitants, el Canadà preveu rebre un total de 44 milions de dosis de vacunes de quatre laboratoris diferents per a finals de juny, segons ha recordat Trudeau, que s’ha congratulat per ser un país que compta amb «diverses opcions» en matèria de vacunació.

Un cas de coàgul al Quebec

Notícies relacionades

D’altra banda, el Canadà ha identificat al Quebec el seu primer cas d’un coàgul poc comú associat amb un baix nivell de plaquetes en una dona que va ser inoculada amb la versió de la vacuna d’AstraZeneca desenvolupada per l’institut Serum de India, segons han anunciat les autoritats sanitàries.

El Canadà registra més d’un milió de casos de coronavirus i 23.385 morts des de l’inici de la pandèmia.