Reciclatge esportiu

Nike revendrà sabatilles utilitzades per reduir residus

  • L’empresa netejarà i desinfectarà el calçat i tornarà a comercialitzar-lo «a un preu assequible»

Nike revendrà sabatilles utilitzades per reduir residus
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’empresa d’equipament esportiu Nike ha anunciat que començarà a revendre sabatilles «en estat gairebé perfecte» que els compradors hagin tornat. Aquest servei, que oferirà sabatilles recondicionades a un preu rebaixat, té l’objectiu de reduir els residus que es generen durant la producció massiva de sabatilles.

La moda del reciclatge, és a dir: donar-li una segona oportunitat als aparells o productes que ja no són aptes per a la seva venda, s’ha incrementat amb força en els últims anys, en especial en el sector del telèfon mòbil. Ara, Nike s’uneix a aquesta tendència en alça per donar-li una segona vida a aquelles vambes tornades pels compradors i que, en altres circumstàncies, acabarien rebutjades i incrementant els residus.

Un ‘outlet’ de possibilitats

La companyia Nike ha anunciat aquest dilluns que començarà a renovar tota mena de sabatilles, incloent-hi les Air Vapormax o les React, alguns dels seus ‘best-sellers’ dels últims anys i en les quals la marca està completament bolcada després de l’ero de fa uns anys, en què van acomiadar un 2% de la seva plantilla global i van reduir la fabricació de diversos models.

Abans de tornar a posar a la venda les sabatilles, la companyia amb seu a Oregon (EUA) ha assegurat que netejarà i desinfectarà a mà totes les sabatilles que es trobin en un estat òptim per a la seva comercialització.

Notícies relacionades

Perquè puguin ser recondicionades i venudes de nou, les sabatilles han d’estar «poc gastades, com noves o amb lleugeres imperfeccions,», i s’han de tornar a les botigues Nike en el termini de 60 dies posteriors a la compra.

Aquestes sabatilles a «preus assequibles per als consumidors» arribaran a finals d’aquest mes i es repartiran per fins a 15 botigues amb seu als Estats Units. Tot i que de moment les Nike reciclades no arribaran a Europa, l’empresa ja ha expressat en un comunicat que continua explorant estendre aquest servei a mercats internacionals.

Temes:

Nike Reciclatge