Per infracció de marca registrada

Nike demanda les sabatilles satàniques de Lil Nas X

  • La col·lecció té 666 unitats que contenen una gota de sang humana a la sola

Nike demanda les sabatilles satàniques de Lil Nas X
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La companyia esportiva Nike va presentar aquest dilluns una demanda contra els dissenyadors de la col·lecció de vambes satàniques promocionada pel cantant Lil Nas X, que malgrat que porten el logo de l’empresa no compten amb la seva aprovació. La denúncia, per infracció de marca registrada, es va presentar en un tribunal federal el mateix dia en què l’artista i el col·lectiu artístic MSCHF van treure a la venda una sèrie limitada e vambes, que contenen una gota de sang humana a la sola i només n’hi ha 666 unitats, a un preu de 1.018 dòlars. Totes les vambes, que són una versió modificada del model Nike Air Max 97, es van esgotar instants després de sortir a venda, cosa que va causar un bon enrenou, en què fins i tot alguns polítics conservadors van acusar Nike de promoure el satanisme.

L’empresa va haver de respondre a les crítiques assegurant que no han estat involucrats ni en el disseny ni en la venda de les sabates. «Existeixen proves que hi ha una confusió significativa al mercat, incloent-hi crides a boicotejar Nike en resposta al llançament de les vambes satàniques de MSCH, que estan basades en la creença errònia que Nike ha autoritzat o aprovat aquest producte», afirma la companyia.

Notícies relacionades

La col·lecció és fruit d’una col·laboració entre el col·lectiu de dissenyadors MSCHF i Lil Nas X amb motiu de l’estrena de ‘Montero (Call me by your name)’, el senzill de retorn de l’artista després del seu exitós ‘Old town road’, guanyador de dos premis Grammy. El videoclip que acompanya la cançó ha aconseguit més de 35 milions de visites el cap de setmana: Mostra Lil Nas X seduït per un altre home en el que sembla el jardí de l’Edèn, motiu pel qual és condemnat a l’infern, on acaba seduint el diable.

La polèmica s’emmarca dins de l’activisme de l’artista per la visibilitat del col·lectiu LGTBQ+ en un món tan masculí, i de vegades homòfob, com el del rap, ha explicat el seu autor en anteriors ocasions.