El camí de la immunitat

Espanya amplia el límit d’edat de vacunats amb AstraZeneca fins als 69 anys

  • Les persones més grans de 70 anys continuaran rebent dosis de Pfizer i Moderna com fins ara

  • Encara no s’ha decidit com es completarà la vacunació dels menors de 60 anys que estiguin pendents de la segona dosi

1
Es llegeix en minuts

La Comissió de Salut Pública ha anunciat aquest dijous que, dins del pla de vacunació, les comunitats autònomes continuaran vacunant amb AstraZeneca al grup de les persones 60-65 anys que ja s’està vacunant actualment i que el següent grup a vacunar amb AstraZeneca sigui el de 66 a 69 anys, amb l’objectiu de completar al més aviat possible la vacunació de la població més vulnerable a la Covid-19.

Això significa que, de moment, les persones més grans de 70 anys, que ja s’estan vacunant, continuaran rebent vacunes de Pfizer i de Moderna (com fins ara). Està previst que, quan arribin a Espanya, els primers flascons de la fórmula de Janssen també s’administrin a més grans de 60 anys.

Notícies relacionades

A més, la comissió ha decidit, tal com va acordar ahir la Interterritorial de Sanitat, posposar la vacunació amb AstraZeneca a les persones menors de 60 anys ja prioritzades en l’Estratègia de Vacunació davant la Covid-19 i que encara no s’hagin vacunat.

Respecte a les persones que han rebut una primera dosi d’AstraZeneca, la Comissió comunicarà pròximament la decisió sobre la segona dosi segons es vagi actualitzant i ampliant l’evidència científica, les avaluacions de l’EMA i en comunicació amb altres països de la UE.