Signes de sabotatge als cables

Un pacient amb Covid en mata un altre a Grècia perquè el molestava el soroll del respirador

  • El presumpte assassí té antecedents penals per agressions físiques i ha estat involucrat en un cas d’assetjament sexual a menors el 2019

1
Es llegeix en minuts

Un pacient amb Covid-19 ha sigut suposadament assassinat aquest dijous en un hospital d’Atenes pel seu company d’habitació, que se sospita que va desconnectar els equips de respiració que el mantenien amb vida pel soroll que feien.

L’home, de 76 anys, ha sigut trobat mort al matí pel personal sanitari de l’hospital, que està dedicat en exclusiva a tractar pacients de coronavirus. Aquests van confirmar la defunció i van trucar a la policia al reconèixer signes de sabotatge als cables.

La Policia ha detingut el company d’habitació del mort, un albanès de 60 anys, les empremtes dactilars del qual han sigut trobades a les màquines.

Tot i que l’acusat no ha confessat el crim, la Policia considera com a principal mòbil que el soroll produït per les màquines irritava l’home, que les ha desconnectat, provocant la mort del pacient amb qui compartia habitació.

Antecedents penals

Segons mitjans locals, l’home té a més antecedents penals per agressions físiques i va estar involucrat en un cas d’assetjament sexual a menors el 2019.

Notícies relacionades

A Grècia hi ha actualment 776 pacients connectats a respiradors, un rècord en el que porten de pandèmia de coronavirus.

La pressió sobre els hospitals no ha fet més que augmentar l’últim mes, especialment a les ucis de la capital del país. Des que va començar la pandèmia, Grècia ha registrat 288.230 casos de coronavirus i 8.680 morts en total.