La mutació E484K

¿Què en sabem de l’‘Eek’, la variant japonesa del coronavirus?

  • Al voltant del 70% dels pacients amb coronavirus examinats en un hospital de Tòquio el mes passat portaven una mutació coneguda per reduir la protecció de la vacuna

Una sanitaria prepara la administración de la vacuna de AstraZeneca.

Una sanitaria prepara la administración de la vacuna de AstraZeneca.

1
Es llegeix en minuts

Al voltant del 70% dels pacients amb coronavirus examinats en un hospital de Tòquio el mes passat portaven una mutació coneguda per reduir la protecció de la vacuna, va informar diumenge l’emissora pública japonesa NHK.

La mutació E484K, anomenada ‘Eek’ per alguns científics, es va trobar en 10 de les 14 persones que van donar positiu al virus a l’Hospital Mèdic de la Universitat Mèdica i Dental de Tòquio al març, segons l’informe.

Durant els dos mesos fins al març, 12 dels 36 pacients de Covid portaven la mutació, i cap havia viatjat recentment a l’estranger o va informar haver tingut contacte amb persones que ho havien fet, va dir.

Abans dels Jocs Olímpics d’estiu programats per començar al juliol, el Japó està lidiant amb una nova onada d’infeccions. Els experts en salut estan particularment preocupats per la propagació de soques mutants, fins i tot quan encara no han començat les vacunacions a gran escala de la població en general.

Divendres es van informar de 446 noves infeccions a Tòquio, tot i que encara està molt per sota del pic de més de 2.500 al gener.

Notícies relacionades

A Osaka, es va informar d’un rècord de 666 casos. Els experts en salut han expressat la seva preocupació per la propagació en aquesta metròpoli occidental d’una soca mutant que se sap que ha sorgit a la Gran Bretanya.

NHK va dir que cap dels pacients de l’Hospital de Tòquio portava la soca britànica.