Polèmica

La consellera d’Educació de Múrcia no vol vacunar-se de la Covid

Mabel Campuzano assegura que si veiés que el problema després de la vacunació s’ha resolt i que «no té efectes secundaris» s’ho replantejaria

Mabel Campuzano.

Mabel Campuzano. / EFE / Juan Carlos Caval

2
Es llegeix en minuts

La consellera d’Educació i Cultura, Mabel Campuzano, va assegurar ahir que no es vacunarà de la Covid en una entrevista a la ràdio autonòmica Onda Regional. La consellera i diputada regional expulsada de Vox ha dit que no es vacuna perquè vol ser honesta amb si mateixa. «Aquí no faré una defensa de la vacuna i després no vacunar-me, això em semblaria bastant malament», va explicar.

«Jo no dic res en contra de la vacuna, només he dit que no em vacunaré», va reiterar. No obstant, va matisar que, si al final la convencessin «que veritablement veiés el resultat que després de la vacunació això s’ha solucionat, s’ha salvat la crisi i que no té efectes secundaris», en aquest cas sí que es vacunaria.

«Jo no qüestiono les vacunes, qüestiono aquesta vacuna. No estic en contra de l’evolució de les espècies ni he tornat a Atapuerca, ni res per l’estil», va ironitzar la consellera.

D’altra banda, i preguntada pel denominat veto parental, que es podria implantar a Múrcia, va assenyalar que es dirà ‘pin parental’ i que serà «una autorització del pare per assistir o no a una xerrada en les activitats extracurriculars».

Una temeritat per al PSOE

El diputat socialista a l’Assemblea Antonio Espín va considerar «una temeritat» deixar la Conselleria d’Educació «en mans d’una persona negacionista i antivacunes» i va criticar per això el president de la Comunitat, Fernando López Miras. «En la seva obsessió per mantenir-se a San Esteban, López Miras no ha dubtat a desprestigiar el nom de la Regió i de les mateixes institucions, fent ús de males praxis per garantir la seva continuïtat».

«Amb més de 1.500 de morts a la Regió de Múrcia des del començament de la pandèmia, aquestes declaracions d’una representant del Consell de Govern suposen una temeritat inqüestionable que ha de ser sancionada, no només pel president López Miras, sinó per tots els poders polítics», va indicar.

Notícies relacionades

El diputat socialista també va explicar que no és acceptable que qui té al seu poder la gestió educativa de la crisi, s’autodefineixi públicament com a negacionista i antivacunes.

Es pot recordar que Mabel Campuzano va votar en contra de la moció de censura presentada al març per Cs i el PSOEcontra el Govern de Fernando López Miras. Després d’això, aquest la va nomenar consellera d’Educació, cosa que va motivar les crítiques generalitzades dels sindicats i col·lectius educatius, i dels partits d’oposició.