Últim dia de calor abans de l’arribada del fred polar

Avui les temperatures superaran els 20 ºC en gran part del país

1
Es llegeix en minuts

Aquest dilluns les temperatures màximes pujaran a l’est de l’altiplà Nord, el sistema Ibèric i el nord de l’àrea mediterrània, amb un augment notable a l’interior del País Valencià. D’aquesta manera, en gran part del país se superaran o s’arribaran als 20ºC de màxima. Quant a les mínimes, es preveuen pocs canvis, es produiran gelades febles en els sistemes muntanyosos i erms de la meitat nord, que seran una mica més intenses al Pirineu.

Aquest temps es produeix poc abans de l’arribada d’una massa d’aire polar que donarà lloc a un important descens de la temperatura entre dimarts i dijous a Catalunya, dies en què es preveuen gelades febles en punts de l’interior.

Tornant a aquest dilluns. Segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), en bona part d’Andalusia, Múrcia, el sud-est de l’altiplà Sud i l’interior del País Valencià s’esperen intervals ennuvolats i nuvolositat d’evolució, amb probabilitat d’alguns xàfecs ocasionals i dispersos, sobretot en àrees de muntanya.

Xàfecs

També hi haurà nuvolositat d’evolució a Mallorca, sense descartar algun xàfec feble. I estarà poc ennuvolat o clar a la resta de la Península, tot i que amb alguns núvols baixos al principi a l’entorn d’Alborán i a l’àrea Cantàbrica.

Al final del dia, el cel s’ennuvolarà en aquesta última zona i al Pirineu occidental, amb baixa probabilitat de pluja feble. A les Canàries es preveu cel ennuvolat o amb intervals ennuvolats, potser amb alguna precipitació feble i aïllada a les illes occidentals.

Notícies relacionades

No es descarten boires matinals en àrees interiors de Galícia i el Cantàbric ni en zones muntanyoses d’Andalusia i el País Valencià.

Finalment, bufarà el vent de component nord al terç nord peninsular, amb intervals forts a l’Empordà i el litoral de Galícia. A les Balears i litoral sud-est, el vent rolarà a sud-oest, el vent serà de llevant a l’Estret, s’esperen vents dèbils al vessant atlàntic, i a les Canàries bufarà vent de component nord a les illes orientals.

Temes:

Fred Calor