Previsió del Meteocat

Una massa d’aire polar baixarà les temperatures a partir de dimarts

  • El fred provocarà gelades a l’interior i al Pirineu

  • Plourà en la meitat aquest amb cota de neu a 1.000 metres

1
Es llegeix en minuts

L’arribada d’una massa d’aire polar provocarà un important descens de la temperatura entre dimarts i dijous que ve a Catalunya, dies en què es preveuen gelades febles en punts de l’interior.

Es tracta d’un anticicló ubicat a l’oest de les illes britàniques que, juntament amb l’aprofundiment d’una depressió situada als països escandinaus, afavorirà l’arribada d’una massa d’aire molt fred que afectarà bona part d’Europa, ha explicat el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) aquest diumenge en un comunicat.

Les gelades seran «més probables» a les valls del Pirineu i el Prepirineu català, mentre que en la depressió central i al prelitoral seran més puntuals. Les matinades més fredes seran les de dimecres i dijous i, en alguns punts de l’interior, és probable que es produeixin gelades febles amb valors mínims que oscil·laran entre -2º i 3º.

Aquest fenomen serà més probable a les valls del Pirineu i del Prepirineu on, de manera local, fins i tot es podrà arribar a valors pròxims als -5º. En la depressió central i el prelitoral, les gelades seran més puntuals i la seva distribució dependrà de la nuvolositat present i de la intensitat del vent que bufi.

Les previsions indiquen que la temperatura es recuperarà a partir de divendres.

Notícies relacionades

Al llarg de dimarts també seran probables alguns xàfecs en la meitat aquest del territori i, amb l’entrada d’aire fred, la cota de neu baixarà i s’acabarà situant entorn dels 1.000 metres.

Un altre factor a tenir en compte serà l’alteració marítima a la Costa Brava. L’entrada de la tramuntana forta provocarà que les onades puguin superar els 2,5 metres d’altura, sobretot al nord del cap de Creus i del cap de Begur.