Tancat el trànsit aeri

Nova erupció de l’Etna, amb emissió de lava i columna de cendres

L’activitat sísmica al cràter sud-est, que va començar de matinada, va provocar petites explosions

Els serveis de socors van aconseguir localitzar sans i estalvis set joves que havien decidit anar al volcà

1
Es llegeix en minuts

El volcà Etna ha tornat a entrar en erupció en les últimes hores, amb emissió de lava i una columna de cendres que va arribar als set quilòmetres d’altura abans de dispersar-se, va informar l’Institut Nacional de Geofísica i Vulcanologia (INGV).

L’activitat volcànica al cràter sud-est, que va començar de matinada, va provocar petites explosions i va acabar formant una llengua de lava que s’ha expandit cap a la part de la vall del Bove, a l’illa de Sicília (sud), a més del núvol de cendres. 

Es tracta de la dissetena erupció de l’Etna des que es va desencadenar l’activitat al volcà actiu més alt d’Europa, a mitjans del mes de febrer passat.

Els serveis de socors van aconseguir localitzar sans i estalvis set joves que havien decidit anar al volcà, atrets per l’erupció, i que es van perdre en un sender que connecta els dos vessants quan l’activitat volcànica es trobava en ple rendiment.

A través d’indicacions telefòniques, els joves van ser dirigits al refugi de Timparossa, on van esperar l’arribada d’agents del cos forestal, que van trobar els adolescents espantats però en bon estat de salut, segons mitjans locals. 

L’Institut va explicar que aquests episodis eruptius són un fenomen típic de la recent activitat de l’Etna.

Des de 1977 fins a l’actualitat s’han produït centenars d’episodis similars a l’actual, incloent-hi la seqüència excepcional de 66 entre el gener i l’agost de 2000 i uns 50 entre el 2011 i el 2013.

Notícies relacionades

La nova erupció de l’Etna ha obligat a tancar momentàniament l’espai aeri entorn del volcà, així que alguns vols han sigut desviats fins a l’aeroport de Palerm, la capital de Sicília (sud d’Itàlia), segons han informat avui les autoritats.

«La companyia gestora de l’aeroport de Catània informa que, a causa de l’activitat eruptiva de l’Etna, l’espai aeri està actualment bloquejat al trànsit. Per tant, cap vol pot aterrar o enlairar-se», s’indica a la web de l’aeròdrom. 

Temes:

Itàlia Volcans