La lluita contra la pandèmia

Argimon: «Catalunya tindria 7.000 morts més si hagués fet com Madrid»

El secretari de Salut Pública de la Generalitat qüestiona la gestió de la pandèmia que ha fet el Govern d’Ayuso

1
Es llegeix en minuts

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha assegurat aquest dijous que Catalunya tindria 7.000 morts més si hagués gestionat la pandèmia de la mateixa manera que ho ha fet la Comunitat de Madrid, on les restriccions anti-Covid són més laxes.

En una entrevista a Catalunya Ràdio juntament amb el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, els dos experts han assenyalat que les decisions de Madrid «tenen un preu en morts» i han coincidit a considerar que «la societat catalana no hauria permès» una gestió com la que s’ha fet allà. «Seria un excés de mortalitat de més de 7.000 persones. Aquí hi ha una sèrie de capes intermèdies, o bé institucions, societat civil i els mateixos opinants que no crec que ho haguessin permès. Crec que la mateixa societat catalana no ho hagués permès», ha apuntat Argimon.

Notícies relacionades

Padrós s’ha expressat amb més duresa i ha assenyalat: «El preu de la vida a Madrid és més baix que a Catalunya, socialment i políticament». «Si la gestió que s’ha fet a Madrid la traslladéssim a Catalunya, tenint en compte la població, podríem tenir més de 6.000 o 7.000 morts més a sobre de la taula. Això la societat catalana no hauria sigut capaç d’assumir-ho», ha argumentat Padrós.

El president del Col·legi de Metges de Barcelona ha apuntat que «a Madrid hi ha altres de tangibles, la situació està molt polititzada», i ha assenyalat que «hi ha una lluita política entre la Comunitat de Madrid i el Govern central».