Preocupació a Salut

El coronavirus continua accelerant a Catalunya, amb prop de 2.000 nous contagis

La pressió hospitalària torna a créixer, així com els principals indicadors

El coronavirus continua accelerant a Catalunya, amb prop de 2.000 nous contagis
1
Es llegeix en minuts

Les dades no milloren a Catalunya, on el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, confirmava aquest dimarts el creixement de la pandèmia i demanava «cap fred» a la població per evitar una «explosió» de casos després de la Setmana Santa. Segons les dades epidemiològiques actualitzades per Salut, avui hi ha 1.498 pacients de Covid hospitalitzats, 24 més que ahir, dels quals 411 estan en estat greu a l’uci, com en l’últim informe. La velocitat de propagació de la malaltia (Rt) continua creixent i avui s’ha situat en 1,19, dues centèsimes més que dimarts, és a dir, que cada 100 infectats contagien de mitjana 119 persones, cosa que indica una expansió del virus que no es frena des de fa dies.

Quant a contagis, en les últimes hores se n’han detectat 1.871, una xifra elevada, i s’han notificat 22 morts.

La incidència acumulada de casos per cada 100.000 habitants en 14 dies (IA14) també empitjora i s’ha situat en 225, mentre que el risc de rebrot, índex que mesura el creixement potencial de la pandèmia, és de 267 punts, 10 més que el dia anterior. Aquest últim indicador està pujant en els últims dies molt de pressa. Fa 10 dies estava a 200.

Notícies relacionades

Davant aquesta situació, Argimon, que no vol anticipar l’arribada de la quarta onada a l’espera de veure com evoluciona la pandèmia en els pròxims dies, no amaga la seva preocupació. «Per ara, el creixement és poc pronunciat, però els últims tres dies comencem a veure una mica més de creixement, i aquí és on hem d’estar molt atents perquè estem en plena campanya de vacunació; els mesos d’abril i maig hem de donar una empenta a la vacunació», emfatitzava ahir.

El secretari remarcava que aquest creixement de l’epidèmia es dona en un context de gravetat en el qual la variant predominant del virus és la britànica, més contagiosa, i en què indicadors com el de les hospitalitzacions a les ucis ha descendit més lentament de l’esperat.