Assalt al novembre

Detinguts els atracadors d’un banc a Badalona

Els lladres es van emportar prop de 250.000 euros després d’amenaçar amb pistoles els empleats i immobilitzar-los

Detinguts els atracadors d’un banc a Badalona
1
Es llegeix en minuts

Agents dels Mossos han detingut tres homes, d’entre 40 i 60 anys, com a presumptes autors d’un atracament que es va cometre en una entitat bancària de Badalona el passat 5 de novembre. Als arrestats els hi atribueixen els delictes de robatori amb violència i intimidació, detenció il·legal, dipòsit d’armes de foc i dipòsit d’armes de guerra.

Els fets van passar cap a les 14.00 hores quan dos homes van irrompre en una oficina bancària de Badalona mentre un tercer feia tasques de vigilància a l’exterior. En aquell moment hi havia tres treballadors i un client i van exhibir una pistola elèctrica i una altra de semiautomàtica per intimidar-los. Després de tancar al públic les portes, els van conduir cap a un magatzem de l’entitat i allà els van immobilitzar amb brides. Després d’obrir la caixa forta, es van emportar un botí de prop d’un quart de milió d’euros.

Lladres veterans

Notícies relacionades

La investigació ha pogut determinar que els tres autors de l’atracament havien fugit de l’entitat bancària amb tres motocicletes. És a partir d’aquest fil i després de la identificació d’un dels vehicles on es va poder establir la identitat dels atracadors, uns dels quals va resultar ser un home amb un ampli historial delictiu quant a robatoris violents de bancs, amb prop de 20 atracaments a diverses ciutats d’Espanya. Es tracta d’una persona que es dedica a aquesta activitat delictiva des de fa 40 anys i que a l’estiu acabava de complir una condemna de presó de 10 anys.

El 26 de març es va portar a terme el dispositiu policial amb quatre entrades i escorcolls a les localitats de Badalona i Santa Coloma de Gramenet i es van detenir els tres homes. Als domicilis i en un traster els Mossos van localitzar cinc armes de foc reals, tres de les quals eren armes llargues, i dues armes curtes, diverses caixes de munició i dues granades de mà originàries, entre d’altres. També es van intervenir les motocicletes que es van utilitzar per a la fuga.