Crisi sanitària

L’activitat Covid als ambulatoris creix fins al 7% durant l’última setmana

  • Universitats i Salut faran un cribratge entre universitaris per a la detecció de casos positius de Covid-19 del 7 al 30 d’abril

1
Es llegeix en minuts

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha remarcat aquest dimarts que l’activitat vinculada a la Covid-19 s’ha incrementat aquesta última setmana entre un 6% i un 7% als centres d’atenció primària (CAP) respecte a la setmana anterior. «Fa entre 10 i 11 dies que creixem lentament. En aquests tres últims dies ha agafat una mica més de velocitat», ha dit Argimon en roda de premsa al costat de la subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas.

El secretari ha assegurat que veu «lògic» que augmenti l’activitat a l’atenció primària si s’incrementa la infecció entre la població però igualment ha tractat aquesta pujada d’important, en les seves paraules.

«Estem en plena campanya de vacunació. És molt important que durant els pròxims dos mesos tinguem la situació pandèmica el més controlada possible», ha defensat Argimon, que ha reiterat que durant l’abril i el maig s’incrementarà la vacunació a Catalunya.

Així, el secretari ha advocat per evitar la interacció social durant la Setmana Santa i ha demanat el compliment de les mesures perquè sinó poden registrar «un augment molt important de casos» després de les festes.

Cribratge a les universitats

D’altra banda, la directora general d’Universitats de la Generalitat, Victòria Girona, ha anunciat que al costat de la Conselleria de Salut impulsaran un cribratge dirigit a l’àmbit universitari per a la detecció de casos positius de Covid-19 del 7 al 30 d’abril. La metge de família Adriana Mas ha precisat que el cribratge està dirigit a tot l’entorn universitari, tant a professionals com a estudiants de Catalunya i estrangers, que no presentin símptomes compatibles amb la Covid-19 i no estiguin vacunats.

Notícies relacionades

Aquelles persones que vulguin participar en la iniciativa ho podran fer al punt de cribratge de cada universitat o al centre més pròxim al seu domicili d’entre els 50 campus en què es desplegaran.

Mas ha insistit que el dispositiu de cribratge tindrà una «distribució territorial per tot el país» i començarà a Lleida i a Girona. La doctora ha destacat que és una comunitat «molt gran distribuïda per tot Catalunya» i que per això, segons el seu parer, pot ser de gran valor arribar a tots ells, i ha reivindicat que també és molt participativa pel que creuen que s’implicarà en el cribratge.