La lluita contra la pandèmia

Clotet defensa generalitzar autotests ràpids per normalitzar la vida social

El director d’IrsiCaixa i infectòleg en cap de Can Ruti creu que aquest mètode permetria garantir trobades socials segures

1
Es llegeix en minuts

El director d’IrsiCaixa i cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Can Ruti de Badalona, Bonaventura Clotet, ha apostat aquest dilluns per generalitzar l’ús d’autotests ràpids entre la població per recuperar certa normalitat en la vida social.

En declaracions a RAC-1, Clotet ha valorat molt positivament l’assaig clínic del concert del Palau Sant Jordi que van portar a terme experts de Can Ruti i ha emfatitzat que l’ús d’autotests adquirits en farmàcies és una via «fàcil i senzilla» per recuperar ràpidament la normalitat social i cultural. «Si aconseguim que tothom aprengui a fer el test ràpid bé, a base de vídeos i amb tècniques simplificades, s’acaba amb el problema», ha insistit Clotet.

Notícies relacionades

«¿Per què estem trigant tant a normalitzar l’ús del test ràpid?», ha qüestionat l’expert, que ha advocat per generalitzar aquest mètode per assegurar que les trobades socials o les activitats culturals es porten a terme de manera segura. En aquesta línia, ha reivindicat aquest mètode en paral·lel amb el procés de vacunació, i ha remarcat que les persones immunitzades també han de fer-se els tests perquè poden infectar-se i contagiar igualment.

Sobre l’evolució de la situació epidemiològica, que en els últims dies ha empitjorat, Clotet ha expressat la seva preocupació per la possible imminència d’una quarta onada després de les vacances de Setmana Santa, però ha expressat la seva «confiança» en la responsabilitat de la ciutadania. «Crec que hem de donar un vot de confiança i creure que les persones utilitzaran amb rigor la mascareta, la ventilació dels llocs, evitaran trobades familiars sense test d’antígens i amb això aconseguirem controlar, almenys parcialment, el rebrot que hi pugui haver», ha assenyalat. Sobre això, ha assenyalat que tot i que la variant britànica, que actualment és la soca del virus dominant, és més contagiosa i més duradora, la vacuna hi continua sent efectiva.